Představujeme hnojiva La Poción del Brujo

Hnojiva La Poción del Brujo jsou mezi pěstiteli známá pro své originální receptury a nabízejí řadu unikátních doplňků výživy a aditiv, které nenajdete u žádného jiného výrobce hnojiv. Vybrali jsme pro vás nejlepší přípravky z řady La Poción del Brujo pro zakořenění, růstovou i květovou fázi, dozrávání i sušení.

Za značkou La Poción del Brujo stojí španělský výrobce Cannaboom S.L. s téměř dvaceti lety zkušeností v oblasti vývoje, výzkumu a distribuci hnojiv. V posledních letech prošla společnost Cannaboom S.L. rebrandingem a jejich řada La Poción del Brujo přitahuje nejen kvalitou, ale i atraktivním designem.

La Poción del Brujo: Zakořenění a růstová fáze

Raimil Fullcrem – universální kořenový stimulátor

Základem úspěchu při indoor pěstování pod umělým osvětlením jsou rostliny s bohatým a rozvětveným kořenovým systémem. Jen tak totiž mohou rychle využít veškeré živiny z hnojiv a naplno využít výhod kontrolovaného klima indoor pěstírny a energie z umělého osvětlení.

Raimil Fullcrem je koncentrovaný kořenový stimulátor ve formě laminární suspenze. Je vhodný pro použití v půdě, zahradnických substrátech, kokosu i hydroponii. Raimil Fullcrem používejte od vyklíčení semen nebo zakořenění řízků do pátého týdne kvetení.

Clonadon – účinný gel pro zakořeňování

Při klonování rostlin řízkováním jsou důležité především čistota a rychlost. Jakmile uříznete větvičku a odhalíte rostlinná pletiva, začnou se v místě řezu tvořit bublinky vzduchu, které znemožňují správný vývoj kořenů. Přípravky pro zakořeňování řízků pomáhají oxidaci zabránit a mnohonásobně zvyšují úspěšnost při klonování.

Clonadon je zcela přírodní přípravek pro zakořeňování řízků obsahující rostlinné výtažky v kombinaci se stopovými prvky, vitamíny a aminokyselinami. Díky gelovému složení Clonadon snadno drží na místě řezu, a navíc obsahuje i látky chránící proti chorobám kořenů. Při řízkování ponořte do gelu přibližně dva centimetry stonku a co nejrychleji řízek zasaďte do minerální vlny nebo jiffu.

Rizoclon – přírodní aktivátor růstu pro semena a řízky

Rizoclon je aktivátor růstu kořenů pro řízky nebo semena s kompletně přírodním složením a bez růstových hormonů. Obsahuje bakterie, mikroorganismy a aminokyseliny, které rychle kolonizují rostliny a aktivují růst nových kořenů. Pro použití namočte kostičky minerální vlny nebo jiffy ve vodě, do které rozmícháte 0,2 ml Rizoclonu na 1 litr vody.

Brujo Vit

Rostliny pro zdravý vývoj nepotřebují pouze živiny ve formě minerálů, ale stejně jako lidem i jim prospívají vitamíny a aminokyseliny. Doplňky výživy s obsahem těchto látek podporují zdravý vývoj rostlin a zároveň zvyšují příjem živin kořeny, což ještě posiluje účinek hnojiv.

Brujo Vit je komplex koncertovaných vitamínů a L-aminokyselin vhodný jako doplněk výživy ve všech fázích růstu, od zakořenění až po dozrávání. Přípravek nezvyšuje EC živného roztoku, protože neobsahuje žádné soli. Brujo Vit aplikujte od desátého dne od vyklíčení semen nebo zakořenění řízků a je možné ho kombinovat se všemi typy hnojiv.

Boom Rapid Fullcrem – vyvážený doplněk výživy pro podporu růstu

Řada rychle rostoucích druhu rostlin má během vegetativní fáze vyšší nároky na příjem živin. Dvojnásob to platí při pěstování indoor pod umělým osvětlením, při kterém rostliny rychle nabírají na biomase. Růstové stimulátory a doplňky výživy určené pro růstovou fázi pomáhají předcházet výživovým deficitům během růstové fáze vegetačního cyklu.

Boom Rapid Fullcrem je koncentrovaný růstový stimulátor pro růstovou fázi obsahující vyrovnané množství dusíku, draslíku a fosforu v chelátové formě. Přípravek má unikátní recepturu, díky které může obsahovat více organických látek než jiné stimulátory růstu. Pro použití v půdě, zeminových substrátech, kokosu i hydroponii od druhého do třetího týdne růstové fáze.

La Poción del Brujo: Fáze kvetení

Biotonex F1 – stimulátor kvetení pro růstovou a květovou fázi

Správná výživa u rostlin neovlivňuje pouze jejich velikost a rychlost růstu, ale také vzhled. Rostliny trpící živinovými deficity jsou často vytáhlé a mají delší internodální vzdálenosti, což má za následek menší množství postranních větví, pupenů a květů. Stimulátory kvetení obsahují látky, které vyvolávají u rostlin nástup květu a živiny nepostradatelné pro jejich správný vývoj.

Biotonex F1 je vysoce koncentrovaný stimulátor kvetení, jehož hlavním účinkem je zkracování internodálních vzdáleností a omezení „vytáhnutí“ rostlin po přepnutí na květ. Biotonex F1 také usnadňuje rostlinám asimilaci živin, a to jak NPK, tak i mikroživin. Přípravek pro použití od třetího týdne růstu až do šestého týdne kvetení a vhodný pro všechny typy substrátů i hydroponii.

Florabloom Fullcrem

V prvních týdnech kvetení rostliny spotřebovávají vysoké množství živin a především fosforu, který je důležitým prvkem genetickém přenosu a při jeho nedostatečném množství je narušena tvorba pupenů a květů. Stimulátory kvetení a doplňky výživy pro květovou fázi pomáhají předcházet deficitu fosforu v prvních týdnech květové fáze.

Florabloom Fullcrem je koncentrovaný stimulátor kvetení ve formě laminární suspenze, který obsahuje vyrovnané množství dusíku a draslíku a vysoké množství rychle dostupného fosforu. Pro použití ve všech typech substrátů a pro hydroponické pěstování od prvního do pátého týdne kvetení.

Red Boom – vysoce účinný PK booster

Makroživiny NPK, a především pak fosfor a draslík, jsou pro rostliny během květové fáze nepostradatelné. Základní hnojiva zpravidla obsahují dostatek živin NPK, ale zvýšením přísunu fosforu a draslíku je možné dosáhnout vyššího výnosu a zlepšit chuť a vůni květů. PK boostery jsou v takových případech užitečným nástrojem.

Red Boom je efektivní PK booster, který kromě fosforu a draslíku obsahuje dusík a přírodní aktivátory, které usnadňují asimilaci živin a zvyšují potenciál tohoto přípravku. Pro všechny typy substrátů a v hydroponické živné roztoky od třetího do šestého týdne kvetení.

La Poción del Brujo: Fáze dozrávání a sušení

Super Boom Compactor – podpora dozrávání

Mnoho pěstitelů přidává rostlinám v posledních dnech a týdnech před sklizní do výživy extra dávku fosforu a draslíku. To podporuje produkci pryskyřice, zvyšuje hmotnost květů a zvýrazňuje aroma rostlin. Nevýhodou silně koncentrovaných PK boosterů je však riziko přesolení substrátu nebo spálení rostlin hnojivy.

Super Boom Compactor je unikátní doplněk výživy určený pro závěrečnou fázi kvetení s vysokým obsahem draslíku a dalších živinových prvků, který je vyroben z organických a přírodních materiálů a byl speciálně vyvinut pro pěstitele aromatických a medicinálních rostlin. Super Boom Compactor je možné používat s jakýmkoliv jiným typem hnojiv a je vhodný pro pěstování v půdě a zeminových substrátech, kokosu a pro některé hydroponické systémy.

Roca Boost – finišer dozrávání

Aby někteří pěstitelé dosáhli co největšího výnosu a podpořili tvorbu květů a účinných látek v rostlinách, v posledních týdnech květu zvyšují EC živného roztoku na maximální možnou míru. Pro tyto účely je možné využít buďto PK boostery, nebo speciální finišery dozrávání.

Roca Boost je koncentrovaný stimulátor dozrávání v sypké formě s vysokým obsahem draslíku a křemíku. Zvyšuje produkci cukrů a esenciálních olejů a zvyšuje výnos z úrody. Pro všechny typy substrátů i hydroponii v posledních třech týdnech kvetení.

Terpenum – podpora produkce terpenů

Rostliny produkují přírodní aromatické látky zvané terpeny, které vytváří jejich vůni a slouží jim jako ochrana před škůdci a k vábení opylovačů. Terpeny vznikají v trichomech, mikroskopických žlázách na listech a stoncích rostlin, které jsou odpovědné za tvorbu pryskyřice.

Terpenum je unikátní aditivum, které nutí rostliny produkovat vysoké množství trichomů a zvyšuje množství pryskyřice na květech. Pro použití ve všech typech substrátů i v hydroponii. Terpenum přidávejte do zálivky poslední čtyři týdny před sklizní. Pokud v posledních 15 dnech zdvojnásobíte dávku, dočkáte se sklizně zhruba o týden dříve.

More Grams – snížení ztrát při sušení

Byliny, aromatické nebo léčivé rostliny často po vypěstování sušíme a při tom dochází ke ztrátě i více než 80 % hmotnosti vypěstované biomasy. Je to z toho důvodu, že rostlinná pletiva obsahují vysoké množství vody, která se při sušení vypaří. Pro komerční i domácí pěstitele to znamená snížení výnosů a zvýšené finanční náklady.

More Grams je aditivum určené pro poslední dva týdny před sklizní, které působí tak, že zvyšuje množství rostlinných vláken, škrobu a proteinů uvnitř květů a proměňuje část vody zpět na rostlinnou hmotu. Díky tomu jsou poupata pevnější a zachovají si větší hmotnost i po usušení. Pro použití při pěstování půdě, kokosových i zeminových zahradnických substrátech a hydroponii v posledních dvou týdnech kvetení.