Semínka MoravoSeed Petunie plnokvětá BONANZA F1 - hybrid, směs 41189

Kód: GMS0563
Značka: MoravoSeed
79 Kč 71 Kč bez DPH
Skladem

Oblíbená letnička, používaná především do truhlíků a zahradních nádob, ale i na záhony. Stonky a listy jsou chlupaté, lepkavé. Dorůstá výšky 15 - 45 cm dle druhu. Rostou vzpřímeně nebo převisle. Kvete od června do září i déle, pokud jim počasí přeje. Barevná škála je od bílé, žluté, růžové, červené, modré až k tmavě fialové s různou škálou odstínů. Kvetou velkokvětými, drobnokvětými, plnými nebo jednoduchými květy. Lze je vysazovat také do zahrad s ostatními letničkami. V moderní architektuře se používají i pro ornamentální výsadby.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Oblíbená letnička, používaná především do truhlíků a zahradních nádob, ale i na záhony. Stonky a listy jsou chlupaté, lepkavé. Dorůstá výšky 15 - 45 cm dle druhu. Rostou vzpřímeně nebo převisle. Kvete od června do září i déle, pokud jim počasí přeje. Barevná škála je od bílé, žluté, růžové, červené, modré až k tmavě fialové s různou škálou odstínů. Kvetou velkokvětými, drobnokvětými, plnými nebo jednoduchými květy. Lze je vysazovat také do zahrad s ostatními letničkami. V moderní architektuře se používají i pro ornamentální výsadby.

Osivo vyséváme na povrch substrátu a až po vzejití zasypeme. Mladé rostlinky dvakrát přepichujeme. Odkvétající květy pravidelně odstraňujeme. Rostlinám se daří v půdě dobře zásobené živinami a bohaté na vláhu na slunném stanovišti. Petúnie nesnáší ani slabý mrazík.

Počet semínek v balení: 10 ks

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: