BIO SPECIÁL

Pěstujte ekologicky! Jak si zajistit úrodu v BIO kvalitě? Nic složitého. Stačí se vyvarovat syntetických hnojiv a chemické preparáty na ochranu rostlin vyměnit za ryze organické. Indoor i outdoor growerům a vůbec všem příznivcům ekologického zemědělství přinášíme užitečné tipy a informace. Na své si přijdou i vegani, tak čtěte dále!

Rostliny a plody v BIO kvalitě mají výjimečnou vůni i chuť. Jak se říká, je to zkrátka jinde. To samé platí i pro obsah cenných látek, například vitamínů, prospívajících vašemu zdraví.

V případě pěstování doma v growboxu nebo ve sklení(č)ku máte BIO kvalitu od začátku pevně ve svých rukou, a to okamžitě.

image3

Je důležité předeslat, že pokud pěstujete na zahradě, kde jste dosud používali určité množství chemie, je třeba počítat s tím, že chvilku potrvá, než se v půdě stoprocentně obnoví všechny přirozené procesy. V takovém případě je vhodné použití zahradního kompostu jakožto zdroje organické hmoty.

Ekologické pěstování s ohledem na matku přírodu je čím dál tím více trendy záležitostí. Pěstitelům po celém světě navíc přináší i množství benefitů v čele s vyšší výživovou hodnotou sklizených bylinek a plodin.

Organická hnojiva

Abyste se mohli přátelům pochlubit úrodou v BIO kvalitě a pořádně si ji vychutnat, nedělejte kompromisy. Používejte výhradně kvalitní organická hnojiva s certifikací. Takové produkty neobsahují pesticidy, umělé vůně, barviva, ani konzervační látky. Najdete je i v naší nabídce a poznáte je jednoduše už z názvu jako například v případě 100 % přírodních hnojiv z řady BIOCANNA.

TIP: 100% VEGAN

Hnojiva z řady BioNova Veganics pro fázi růstu i pro fázi květu stoprocentně uspokojí všechny growery – vegany.

Organické substráty

Pokud se rozhodnete jít cestou ekologického zemědělství, vybírejte podle toho i substráty. Enormní zájem je například o lehce předhnojený zeminový substrát od značky BioNova, která patří k naprosté organické špičce!

image2_1

Pro zajímavost, tento ekologický půdní mix od značky BioNova je mezi growery tak populární, že výrobce nestíhá tisknout klasické obaly jako na obrázku výše, a proto je nahrazuje bílými pytli, což kompenzuje nižší cenou. BioNova jde na dračku. Na Higarden.cz to ještě umocňuje fakt, že u všech substrátů z naší nabídky garantujeme 10 % slevu při nákupu 50 ks a paletovou dopravou zdarma po celé republice při nákupu alespoň 20 ks.

Organická aditiva a ochrana rostlin

Je zřejmé, jakým tempem roste popularita „ECO-friendly“ výrobků a aktivit. Pro pěstitele je tedy snadné vybrat si kromě odpovídajících hnojiv a substrátů také booster nebo kořenový stimulátor splňující jeho normy. Dobrý stimulátor navíc dokáže vdechnout život dokonce i rostlinám, které stačily utrpět stres a nejsou na tom právě nejlépe.

V rámci ekologického pěstování se nemusíte (ani by to nebylo dobré) nikterak omezovat v rámci ochrany rostlin proti chorobám a škůdcům. Jde to i bez chemie!

Věděli jste, že můžete použít i bio pesticid? Mimo ostatní skvělé produkty od značky BioNova má v našem sortimentu místo i tento vysoce účinný čistící přípravek.

TIP: BIO ALL INCLUSIVE

Pokud se chystáte na první pěstební cyklus bez použití chemický ba dokonce ani živočišných produktů, můžete si výběr v rámci výše uvedených kategorií zjednodušit a osahat si organické pěstování prostřednictvím výhodné sady, která obsahuje všechny produkty, které potřebujete, než sklidíte první plody svého ryze organického úsilí.

Pokud jste se právě rozhodli začít, příroda vám bude vděčná a už teď se můžete těšit na jedinečnou esenci vlastních BIO potravin. Neváhejte se s námi poradit, třeba prostřednictvím známé adresy info@higarden.cz, abyste měli ekologické pěstování pod kontrolou a stalo se pro vás zdrojem naplnění a radosti. Jsme tady pro vás!

- BioNova půdní mix
- 100% přírodní hnojiva BioNova Veganics
- Biocanna
- BIO ochrana rostlin
-
Biocanna Rhizotonic