I s menším rozpočtem se dá dosáhnout skvělých výsledků!

„LOW BUDGET“... i tak by se dal ve zkratce pojmenovat dnešní článek věnovaný kultivaci rostlin. Půjde nám totiž především o to, ukázat nadšeným zelenáčům, že není nutné hned ze startu „narvat“ horentní sumy do domácího pěstování bylinek, ovoce či zeleniny.

Jak již samotný název napovídá, je tomu přesně naopak, a v dnešní době již skutečně existují možnosti, jak začít s pěstováním v growboxu, na zahradě nebo ve skleníku, které jsou dostupné pro každého a z pěstování v indoor i outdoor prostředí tak dělají čím dál oblíbenějšího koníčka napříč věkovými kategoriemi, a hlavně učiněnou radost.

image1_10

Tak například není nutno hned investovat do automatických pěstebních systémů, ale každý začínající grower si může nejprve osahat a navnímat potřeby rostlin doslova na pár kytkách, zalévaných ručně a zasazených v květináčích, kterých je dnes na výběr také celá řada od textilních a děrovaných modelů až po nejlevnější plastové květináče.

Levné mini skleníčky a pařníčky, často označované také jako propagátory, které velice usnadní začátky v podobě klíčení a zakořenění semínek a řízků, dnes již také pořídíte za pár korun.

Základ se vším všudy

Perfektním a prověřeným způsobem, jak doma začít pěstovat libovolné bylinky nebo zemědělské plodiny, je výhodný set pěstebního stanu s příslušenstvím. Zde se pěstování rostlin indoor stává dostupné opravdu pro každého, a to okamžitě. Stačí vám něco málo přes pět tisíc korun na základní set (growbox + příslušenství) a už můžete bez větších botanických znalostí a zkušeností pěstovat kytky kdekoliv se vám zamane, třeba v paneláku.

Domů vám najednou za nejmenší možný peníz přijde vše, co nutně potřebujete do začátku, přičemž můžete být zároveň absolutně v klidu, že bude vše od začátku až do konce pěstebního cyklu fungovat přesně tak, jak má, a vy se bez větší námahy dočkáte krásné první úrody!

image2_6

Na obrázku výše je znázorněno, co všechno takový BASIC GROWBOX KOMPLET obsahuje: od samotného pěstebního stanu, přes květináče, osvětlení a flexibilní potrubí až po spolehlivý ventilátor. Další možnost je připlatit si lehounce za set vybavený pachovým filtrem, zejména pak pokud bydlíte v bytovém domě a oceníte diskrétní provoz.

Zemina jako ideální a levný začátek

Půdní mixy lze považovat za ideální pěstební médium do začátku. Pěstování v zemině totiž poskytuje největší toleranci k určitým začátečnickým chybám a vyjde vás nejlevněji. To nic nemění na faktu, že vám nic nebrání vypěstovat si levně a snadno vlastní bylinky, ovoce nebo zeleninu v TOP kvalitě díky cenově dostupným, ale zároveň kvalitním substrátům a výživě.

Postupně rozšiřujte svou výbavu i úrodu

Pokud vás s nadcházející novou sezónou dělí od zasazení prvních semínek pouze rozpočet, ale nadšení entuziasmus a chuť pěstovat vám nechybí, zbytečně neotálejte a užijte si zahradníkův rok alespoň v malém! Začít se dá opravdu minimalisticky, ať už využijete nejlevnější pěstební stan či pěstební komplet včetně příslušenství za výhodnou cenu, anebo to nejlevnější pro vaši zahradu či skleník.

Rádi vám poradíme s výběrem zboží tak, abyste si mohli s ohledem individuální možnosti vypěstovat cokoliv, na co máte chuť a co vám udělá radost. Podělte se s námi o své plány, případně i rozpočet a rádi vám pomůžeme zvolit si do začátku ideální výbavu, se kterou bude vaše první sezóna nezapomenutelná. Jsme tady pro vás na známé adrese info@higarden.cz.

- Propagátory
- Growbox s příslušenstvím - základní set
- Levný a kvalitní substrát
- Plastové květináče