Metrop

Když hraje koncentrace výživy pro rostliny prim, nizozemský výrobce biominerálních kapalných hnojiv nabízí mimořádně vysoký podíl klíčových nutrientů pro univerzální využití, ať už pěstujete v zemině, kokosu i v hydroponii.

Hnojiva Metrop tak vyvrací mýtus, že každé pěstební médium vyžaduje nutně jiné hnojivo. Používáte-li Metrop, stačí pouze přizpůsobit dávkování. Chcete se o vysoce koncentrované výživě, pocházející z vlastních laboratoří, dozvědět více? Pak čtěte dále!

Jak jsme si již vysvětlili, Metrop substráty a jednotlivé pěstební metody příliš nerozlišuje. Unikátní produkty jsou v Holandsku vyvinuty tak, aby maximálně uspokojily komerční pěstitele, pro které je rozdíl ve výnosech otázkou kvality živobytí a zároveň, aby byly snadno dostupné i naprostým začátečníkům, kterým celý proces pěstování rostlin dokonale usnadní.

Společnost si zakládá na intenzivním výzkumu ve vlastních laboratořích. Odmítá přejímat informace o poznatcích v oblasti kultivace rostlin indoor či outdoor. Vydává se již několik let cestou, na které se opírá výhradně o vlastní zkušenost. Každé dva týdny je prováděna laboratorní analýza testovaných rostlin. 

Pokud už nějakou dobu z pozice pěstitele zvažujete, že otestujete jiná hnojiva, než na jaká jste dosud zvyklí, anebo chcete zkrátka zkusit něco nového, ucelený sortiment Metrop má svá specifika, která stojí za to prozkoumat.

Metrop

NEUVĚŘITELNĚ UNIVERZÁLNÍ VÝŽIVA PRO VŠECHNY DRUHY ROSTLIN

Značka Metrop je v našem obchodě zastoupena 7 unikátními produkty, které si teď blíže představíme. Za jejich vznikem stojí náročné technologické procesy, zejména biosyntéza, kterou si také vysvětlíme.

  1. MR1biominerální hnojivo pro vegetativní fázi rostlin se vyznačuje hodnotami NPK 10-40-20 a obsahuje veškeré makro a mikro prvky, které rostlina potřebuje k energickému růstu, nezávisle na druhu substrátu. Doporučujeme od druhého dne růstu do třetího nebo i čtvrtého týdne tvorby květů. Kromě základních živin je složení obohaceno o hořčík a chelátové stopové prvky. Chelátová vazba je známá tím, že je pro rostliny naprosto přirozená, čímž se výrazně zvyšuje biologická dostupnost obsažených výživových látek.
  2. MR2 – biominerální hnojivo určené pro maximální výnos a ohromné květy! Čisté složení umožňuje každému growerovi maximalizovat výnosy, aniž by hrozilo přehnojení. Pokud se věnujete hydroponii, tak oceníte, že kvalita látek je natolik vysoká, že nedovoluje usazování v hydroponických systémech. Tím se opět zlepšuje hospodaření s hnojivy i životnost hydroponických zařízení. Doporučujeme tímto hnojivem navázat na použití MR1, to znamená aplikovat jej tři, případně čtyři týdny od chvíle, kdy začne rostlina kvést.
  3. Calgreen - ojedinělý produkt s obsahem aminokyselina vitamínů byl vyvinut na základě synergické kombinace vápníku s dusíkem. Právě tyto dva prvky jsou totiž i základními stavebními kameny buněčných stěn rostlin. Účinek tohoto produktu je takový, že výsledné květenství je těžší, drží krásně pohromadě jako celek a rostliny jsou výrazně pevnější a pružnější. Holandský výrobce navíc deklaruje 80% úspěšnost v prevenci proti hnilobě a plísním.
  4. Root+ - kořenový stimulátor, který se zcela vymyká konvenčním přípravkům, obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a vitamíny. Zajímavostí, která potěší každého pěstitele je fakt, že společnost Metrop je schopna díky vlastní biosyntéze přesně definovat druh i počet jednotlivých aminokyselin ve složení tohoto produktu. Kořenový booster Root+ tak získává jakousi nástavbu, protože kromě samotných kořenů a kořínků přímo stimuluje také listy, stonky a ovlivňuje tvorbu důležitých enzymů. Stavba aminokyselin připomíná spirálu, která lze změřit. Hodnota, nad kterou již rostlina není schopna aminokyseliny vstřebat je vyčíslena jako 1500 DA (Daltonů). Proto je zarážející, že většina organických produktů běžně dostupných na trhu má tyto hodnoty okolo 10000 DA. V případě Metrop Root+ činí délka této amino spirály pouze 700 DA! Rozdíl nejvíce poznáte na rostlinách vystavených stresu.  
  5. AminoXtrem - květový stimulátor. Když jsme poprvé viděli prezentaci tohoto širokospektrálního produktu na bázi aminokyselin, nestačili jsme se divit. Jeho aplikace má u všech druhů rostlin vliv doslova na všechny procesy, které vás napadnou. Na ty viditelné i na ty, které zůstávají lidskému oku ukryté. AminoXtrem blahodárně působí na kořen, stonek, listy i květy a opět využívá kontrolované biosyntézy aminokyselin, jejíž výhody jsme si popsali výše. Aminokyseliny se v laboratorních podmínkách získávají fermentací, hydrolýzou, anebo právě prostřednictvím biosyntézy, která ostatní metody převyšuje díky tomu, že výsledný výrobek je schopen ovlivňovat více části rostliny najednou. Aminové šroubovice vzniklé biosyntézou měří méně než 700 Daltonů, a proto jsou rostlinou mnohem lépe reálně zužitkovány, než tomu bývá v případě běžných stimulátorů na bázi aminokyselin. Biosyntéza je technologicky velice složitý proces a společnost Metrop do něj jako jedna z mála investovala čas i prostředky, díky čemu teď ve světě pěstitelství sbírá ocenění a získává na věhlasu.
  6. MAM – speciální výživa pro mateční rostliny je obohacena o mikro a makro elementy, které by jí jinak při častém odběru řízků chyběly. Zvýšený obsah fosforu zajišťuje neustálý růst kořenů. Hořčík se zase stará o tvorbu chlorofylu a syntézu bílkovin.
  7. Enzymes - Když jsme u bílkovin neboli proteinů, nesmíme zapomenout na poslední doplněk ze sortimentu metrop, kterým je tato lahev napěchovaná speciálními bílkovinnými molekulami urychlujícími celou řadu biochemických procesů, probíhajících v těle rostlin.

Pokud vás značka Metrop zaujala tak jako nás, využijte zvýhodněné ceny, a především synergického působení jednotlivých produktů, které jsme si právě představili, a sice v podobě komplexních setů. Ještě předtím se nás však neváhejte na cokoliv zeptat. Volejte nebo pište na známou adresu info@higarden.cz.

Hnojiva Metrop