Spínací hodiny TechGrow: jiná liga spínání!

Hledáte dokonalý časovač vodního čerpadla? Holandský výrobce posunul laťku v oblasti časování závlahy na zcela novou úroveň v okamžiku, kdy na trh uvedl inovativní digitální sekundové a intervalové časovače závlahy pro mimořádně spolehlivé, přesné i uživatelsky přívětivé spínání. V tomto článku se dozvíte, co k dokonalosti dovedené digitální spínací hodiny z Nizozemska umí a vysvětlíme si také rozdíly mezi jednotlivými variantami. 

TechGrowhodinyCOVER

Hned na úvod je potřeba vyzdvihnout fakt, že zejména s ohledem na vyspělé technické řešení a TOP kvalitu provedení jsou všechny spínací hodiny TechGrow dostupné za velice příznivou cenu. Nemluvě o tom, že skutečně spolehlivé moderní spínací hodiny jsou spojené s dalšími úsporami energie.

TechGrow sekundový a intervalový časovač

Jedná se o nejlevnější variantu z trojice digitálních časovačů od značky Techgrow, ideálních pro efektivní rozvod vody. Od jiných digitálních spínacích hodin vyniká především vestavěným světelným senzorem. V čem spočívají jeho výhody?

  • Můžete si zvolit, zda chcete časovač využívat pouze během dne, pouze během noci, anebo celých 24 hodin. To znamená, že máte na výběr hned ze 3 režimů.
  • Podle aktuální potřeby můžete senzor stejně snadno vypnout jako zapnout.
  • Jakmile senzor snímající světlo vypnete, spínací hodiny v intervalovém režimu automaticky pracují na dobu neurčitou.

Tyto digitální spínací hodiny umožňují větší množství nastavení požadovaných intervalů pro spínání, a navíc s výjimečnou přesností. Například pro časování čerpadla je tato funkce přímo nedocenitelná.

Počet spínacích momentů není nikterak omezen. Rozpětí pro nastavení doby, během níž je časovač zapnutý nebo vypnutý, které lze pro funkci zapnutí nastavit i v řádu vteřin, je následující:

  • Doba zapnutí je nastavitelná v rozmezí 1 – 340 sekund
  • Doba vypnutí je nastavitelná v rozmezí 1 – 340 minut.

Díky tomu si snadno a efektivně nastavíte ideální intervaly pro spínání a vypínání, například 120 sekund zapnuto / 100 minut vypnuto.

Tento sekundový a intervalový časovač chrání 6A pojistka. V praxi jistě oceníte také LCD displej, díky kterému máte okamžitý přehled o aktuálním stavu časovače. LED indikátor vám zase ukáže, kdy je časovač aktivní.

techgrowSEKUNODVÝAINTERVALOVÝ

TechGrow sekundový časovač PRO

Na sekundu přesně! Přesně tak jsou tyto profesionální spínací hodiny schopné zapínat a vypínat nejrůznější pěstební elektroniku, jako jsou cirkulační čerpadla, potrubní ventilátory či další vzduchotechnika nebo třeba výkonné umělé osvětlení rostlin.

Stejně jako u předchozí varianty najdeme i zde LED diodu indikující, zda je zařízení právě aktivní. Přehledný LCD displej má však dvojnásobnou šířku, abyste mohli pohodlně a naplno využít rozsáhlé menu, umožňující snadné programování spínacích časů na týdenní, denní či víkendové bázi. Čtvrtou možností je pak naprogramování spínacích hodin na polovinu týdne. Poté se naprogramovaný cyklus nepřetržitě opakuje, dokud nenastavíte nový program. Menu tohoto inovativního digitálního ovladače nabízí k nastavení celkem 50 spínacích časů. Nastavíte v něm tedy až 25x zapnuto a 25x vypnuto.

Již ze začátku tohoto článku jsme zmínily důležitý aspekt nejen indoor pěstování rostlin, kterým je úsporný provoz vzájemně kooperující pěstební techniky. Podsvícení displeje se proto po minutě automaticky vypíná.

Kromě spolehlivosti, přesnosti a variability z hlediska nastavení jednotlivých programů nás tyto digitální spínací hodiny nadchly také intuitivním ovládáním, které bude vyhovovat nadšeným zelenáčům, ale ocení jej samozřejmě i zkušení uživatelé. Stačí jediné stisknutí a otočení knoflíku! O vše ostatní už se za vás postará chytrý software.

Je potřeba vyzdvihnout také extra těžké relé s nadstandardní kapacitou 10 A. To je ostatně důvod, proč tyto spínací hodiny zvládnou bez problému obsloužit i výkonnou pěstební elektroniku jako například LED lampy.

Sekundové časovače TechGrow Pro jsou dodávány i s náhradní 10A pojistkou, kterou zvládnete vyměnit raz dva.

TechgrowSekundový časovač pro

TechGrow intervalový časovač PRO

Také toto intervalové časování závlahy od značky TechGrow disponuje relé s nadstandardní váhou a díky tomu umožňuje spolehlivé spínání pěstební elektroniky až do 10 ampérů.

LCD displej má stejnou velikost jako sekundový časovač Pro. Počítat můžete i se snadným zapojením a obsluhou ve stylu Plug & play.

Největším specifikem této varianty časovače TechGrow je tedy spínání v režimu intervalových programů, přičemž se uživatelům nabízí v rámci přesného nastavení doby pro zapnutí a vypnutí celá řada schémat:

  • sekundy / sekundy
  • sekundy / minuty
  • sekundy / hodiny
  • minuty / sekundy
  • minuty / minuty
  • minuty / hodiny
  • hodiny / hodiny
  • hodiny / minuty
  • hodiny / sekundy

Značně variabilní, co říkáte? Dalším specifikem tohoto zařízení je, že má možnost pracovat pouze na základě detekce denního světla pomocí zabudovaného světelného senzoru. Tudíž je stejně jako v případě sekundového - intervalového časovače jen a pouze na vás, zda necháte digitální časovač pracovat i v noci, nebo pouze v průběhu dne. Tím se dostáváme zpátky k benefitu v podobě 3 režimů. A pokud mu budete chtít umožnit kontinuální práci na dobu neurčitou, není nic jednoduššího než světelný senzor jednoduše vypnout.

Nyní již k samotnému rozsahu nastavení časových jednotek. Nic složitého. Doba zapnutí stejně jako doba vypnutí jsou nastavitelné na škále od 1 do 99. Jde pouze o to, zda se řádově jedná o vteřiny, minuty, anebo hodiny.

tECHGROWiNTERVALOVÝ ČASOVAČpRO

Techgrow spínací hodiny stále patří k dlouho očekávaným novinkám, na které jste se nás hodně ptali. Doufáme, že Vám tento článek pomohl ucelit si základní informace a rozdíly o těchto jedinečných digitálních časovačích z Holandska. A pokud ještě máte nějaké otázky nebo si stále nejste jisti, která varianta je pro vás ta pravá, napište nám e-mail. Na Vaše dotazy se těšíme na známé adrese info@higarden.cz.

techgrowlogo

Dále doporučujeme tyto produkty:

Co si přečíst dál: