BudBox - stabilní pěstební stany jsou v Anglii jedničkou

Přečtěte si, proč jsou pěstební stany BudBox ve Velké Británii populární natolik, že se letos již po šesté v řadě umístily na 1. místě prestižního žebříčku Garden Culture Magazine. Čeho si na nich nejen angličtí groweři z řad profesionálů i nadšených amatérů cení nejvíce? A v jakých variantách jsou k dostání, aby si mohl vybrat skutečně každý? Pokud vybíráte nový growbox pro indoor pěstování rostlin, určitě si nenechte ujít tento článek!

a_a_a_a_BB_COVER_housetype

Tradiční anglická značka BudBox™ vyrábí profesionální pěstební stany stejně jako pěstební stany pro hobby growery. Od svého založení v roce 2004 dodnes zůstává nejdůvěryhodnějším jménem na trhu s pěstebními stany pro indoor pěstování rostlin, neboť jej dlouhá léta zásobuje pouze growboxy, které jsou bezpečné, vysoce kvalitní, důkladně testované a které v praxi vyzkoušely již tisíce spokojených growerů včetně těch nejnáročnějších.

Za dlouhodobou oblibou stanů tohoto výrobce můžeme jistě vidět i neustálou snahu již tak kvalitní modely inovovat. K hlavním výhodám, které potěší každého, kdo chce pěstovat rostliny v interiéru, patří zejména následující vlastnosti:

  • Nejpevnější rámy (viz níže).
  • Neprůsvitný materiál.
  • Inovativní řešení přístupu k rostlinám.
  • Nadstandardní ventilační otvory (+ 20 %). Zde musíme vyzdvihnout, že otvory pro ventilaci a kabeláž jsou důmyslně promyšlené, což v praxi jistě oceníte.
  • Odolná konstrukce s povrchovou úpravou proti korozi.

a_a_a_a_BB_ocenenisokrajem

Ke skutečnosti, že je Budbox mezi pěstebními stany doslova ikonou, přispívá i masivní rozsah jednotlivých variant, ze kterých má možnost vybrat si na základě individuálních potřeb či aktuálního rozpočtu opravdu každý! Široké spektrum různých velikostí v rámci produktové řady PRO nabízí zákazníkům na výběr ze dvou druhů stanů, které se liší typem odrazového materiálu. V sortimentu BudBox nechybí ani atypické pěstební stany se zkosenou střechou, jak můžete vidět i na úvodní fotografii.

a_a_a_a_BB_Intermediatesrovnání

Pro bílé i stříbrné stany BudBox platí, že od variant PRO XL (120x120) a výše je součástí výbavy zelené průhledové okénko, abyste měli svoji úrodu neustále na dohled, aniž byste museli fyzicky vstupovat dovnitř stanu a zbytečně narušovat optimální pěstební prostředí. Použitý materiál je 100% netoxický i při vyšších teplotách. Za zmínku stojí i další vychytávky:

  • Dvojité manžetové větrací otvory.
  • Stíněné pasivní větrací otvory.
  • Odkapávací miska.
  • Extra pevné, světlotěsné zipy.
  • Dvojité, prošívané švy.
  • Praktické přístupové dveře.
  • Plátno lze zcela rozepnout pro snazší čištění.

Menší stany BudBox

Potřebujete jen malý stan pro pěstování několika rostlin? Pak vyzkoušejte bestseller mezi growboxy BudBox ve stříbrném provedení, kterým je BudBox PRO Small (75x75x100cm). BudBox PRO Medium (75x75x200cm) má stejnou základnu, ale je dvakrát tak vysoký, a navíc v bílém provedení. To znamená, že už v něm vypěstujete i vyšší kytky. A přesto jeho cena není nijak závratná.

a_a_a_a_BB_PROXL120KOMPLET

Větší stany BudBox

Pěstební stany BudBox se obecně vyznačují výbornou stabilitou a o něco výše jsme zmínili, že se mohou pyšnit také těmi nejpevnějšími rámy. Jejich konstrukce sestává z temperované oceli s vysokou pevností v tahu a tyče se stěnami o tloušťce 25 mm jsou opatřeny černým práškovým nástřikem. Tyto parametry platí pro všechny modely od PRO XL (120x120) až po masivní stany s označením PRO Titan. Celá řada pěstebních stanů BudBox PRO je vybavena ocelovými, push & click fit rohovými a tyčovými spojkami. Ať už vaše těžké hydroponické vybavení potřebuje cokoliv, těžko byste na trhu s pěstebními stany našli většího siláka než právě BudBox PRO.

Pokud chcete vypěstovat hodně rostlin, bude vaší prioritou kromě rozměrů i zajištění potřebné nosnosti, které anglický výrobce u větších growboxů docílil použitím 25mm trubek z prvotřídní oceli a takřka nezničitelnými spoji.

a_a_a_a_BB_vestsellerbíly

Z bílých variant si naši zákazníci nejvíce oblíbili například BudBox PRO XXL+ (150x300x200cm), který jim doma přináší skvělý komfort pro sklízení voňavých bylinek či šťavnatých plodů v průběhu celého roku. Je však dostatečně propracovaný a kvalitní také na to, aby jej využívali i zkušení experti.

Vaše indoor zahrádka však může mít i 9 metrů na délku a výšku přes 2 metry! Ty největší pěstební stany pro profesionály nesou označení Titan. Máte-li velké plány (a budget), na objednávku jsou k dostání i extra velké pěstební stany, ve kterých budete příjemně opojeni krásou a vůní velkého množství bylinek či plodů.  Asi nejvýraznějším příkladem je 9metrový titán: BudBox PRO Titan IX (900x450x240cm).

a_a_a_a_BB_NADSTANDARD

V případě pěstebních stanů BudBox je největší výzvou vybrat si z neuvěřitelně širokého sortimentu ten pravý, protože co do celkových vlastností ještě žádného pěstitele nezklamaly. Alespoň o nikom nevíme. Všechny jsou zároveň plně kompatibilní s hydroponickými systémy či samozavlažovacími květináči. Stejně tak se všemi pěstebními metodami. Abyste mohli čas a energii věnovat co nejdříve raději vašim rostlinám, neváhejte se nás na cokoliv zeptat na známé e-mailové adrese info@higarden.cz. Jsme tady pro vás!

Dále doporučujeme tyto produkty:

Co si přečíst dál: