Okrasné, závěsné a chytré květináče

Přečtěte si jaké jsou trendy v pěstování v květnících a truhlících. Možná vás překvapí, jak chytře konstruované jsou některé pěstební nádoby, které svým designem oživí váš interiér, balkon či terasu. 

cobble 

Okrasné květináče 

Podtrhněte půvab pěstovaných rostlin díky „designovkám“ značky PLASTKON! I ryze praktická věc, jako je květináč, může přece v každé domácnosti zároveň plnit také dekorativní účel. 

  • Na doma vám doporučujeme zejména květináče Cobble balancující na hraně dvou kategorií, kterými jsou právě dekorativní květináče a chytré květináče. 
  • Pokud víte, že nezůstanete u jediné kytky, oceníte zpracování Cooble Trio. 
  • Jak můžete vidět na obrázku, nadčasové květníky hned na první pohled zaujmou množstvím moderním vzhledem, kdy si můžete zvolit ze čtveřice barevných variací od antracitu, přes ledově bílou či bazalkově zelenou až po ocelově modrou. 
  • Zároveň jsou chytře konstruovány tak, že rostliny si z nich berou pouze tolik vody, kolik reálně spotřebují. Jak moc velká je to v praxi výhoda si povíme o něco níže. 
  • Venku pak můžete prostřednictvím truhlíků Fency hravě povýšit obyčejný plot na stylovou chloubu vaší zahrady. Můžete však použít i květináče Cobble, brzy si řekneme, jak jsou uzpůsobené právě pro případ venkovního „nasazení“. 
  • Také truhlík Fency nabízí čtvero barevných variant, a sice antracit, taupe, hráškově zelenou či klasickou bílou. Tyto truhlíky lze pořídit ve dvou velikostech, a sice 50 cm nebo 75 cm. 

fency

Chytré květináče 

Nyní, když už víte, že není potřeba rozhodovat se mezi funkčností a designem, pojďme si říct ještě něco málo k praktickým výhodám chytrých květináčů Cobble a Cobble Trio: 

  • Bylinky, ovoce i zelenina mají díky těmto květníkům vždy jistotu správné závlahy. Rostliny si mohou nepřetržitě brát vody podle aktuální potřeby, ani o kapku více, čímž se vyhnete přelití. A samozřejmě ani o kapku méně, takže vám rostlinky jen tak neuschnou. Můžete být zkrátka mnohem více v klidu, než během pěstování v běžných květináčích se zaléváním do podmisky. 
  • Díky šikovně umístěnému otvoru pro dolévání vody navíc v praxi nebudete mít tendenci zapomínat zásobu vody či živného roztoku doplňovat. 
  • Praktický odtokový otvor zase umožňuje využití chytrých květináčů i venku, mimo vaši domácnost.  

Závěsné květináče 

S ohledem na vzrůstající poptávku pro vás v současné době připravujeme také sortiment závěsných květináčů. Ty umožňují pěstitelům vytvořit pěstební prostor prakticky kdekoliv. Například zavěšením na větev stromu na zahradě získáte pěstební prostor pro pěstování jahod v bio kvalitě. Květináč je v praxi zavěšený na níže položené větvi stromu a zralé plody posléze visí dolů z květináče. 

duhanaplote

Doporučujeme tyto produkty: 

Co si přečíst dál? 

Pokud máte jakékoliv dotazy k dekorativním a chytrým květináčům nebo se chcete zeptat na dostupnost závěsných květináčů, neváhejte nás kontaktovat na známé adrese info@higarden.cz.