Co všechno lze pěstovat pomocí hydroponie?

Na častou otázku existuje jednoduchá odpověď: Téměř cokoliv, co roste! Dnešní článek má pro inspiraci v hledáčku rostliny, které jsou vhodné pro kultivaci za využití jednotlivých hydroponických systémů a zároveň jsou dlouhodobě oblíbené právě mezi pěstiteli se zaměřením na hydroponii.

nejoblibenejsi1

Indoor zahradničení a hydroponie, to je mocná kombinace, při které nezáleží na tom, že je venku zima. 

  • Hydroponické pěstování usnadňuje kultivaci mnoha druhů zeleniny, která vás během sklizně následně potěší většími a chutnějšími plody, ať už jde o rajčata, papriky, chilli papričky, saláty či další listovou zeleninu.
  • Investice do některého z hydroponických systémů vám umožňuje zajistit si přísun vitamínů v TOP kvalitě během celého roku, aniž byste museli bojovat s plísněmi, škůdci či jinými běžně rozšířeními onemocněními rostlin. Zajímá vás, který hydroponní systém zvolit podle druhu zeleniny, který plánujete pěstovat nejvíce?
    • Šťavnatá rajčata plná chuti, stejně jako klasické papriky či chilli papričky zajisté úspěšně vypěstujete například s pomocí oblíbených hydro systémů Atami Wilma, které jsou k dostání v mnoha variantách, takže si podle vlastních potřeb vybere každý, a navíc umožňují univerzální využití i pro pěstování dalších rostlin, ale chybu neuděláte ani se systémem Flo Gro, případně se nezdráhejte využít kvalitní bubbler.
    • Klasické NFT systémy nebo vertikální NFT systémy jsou zase jako stvořené pro pěstování salátů a listové zeleniny.

nejoblbenejsi2bazalka

  • Indoor groweři, věnující se hydroponii, a samozřejmě také jejich známí či zákazníci si nejčastěji vychutnávají intenzivní aroma i složení bohaté na zdraví prospěšné látky také v případě bylinek, jako jsou máta, bazalka, tymián, šalvěj a mnoho dalších.

Náš TIP: Světlé, designové pěstební stany Homebox Ambient jsou natolik elegantní, že se stanou ozdobou i přímo ve vaší kuchyni a voňavé bylinky tak můžete mít při vaření po celý rok neustále při ruce. Více se dočtete v samostatném článku ZDE.

  • Během pěstování bylinek či microgreens v kuchyni se pěstitelé i hospodyňky, dbající na čerstvé suroviny, často setkávají s výskytem drobných škůdců, kteří dokáží zmařit radost i výsledky z pěstování bylinek. Díky hydroponii na ně můžete opět zapomenout. Velice šikovné pro kultivaci různých druhů bylinek při využití v domácnosti jsou produkty Nutriculture X-Stream.
  • Pokud odbočíme od všeho, co je součástí pestrého jídelníčku, k dalším druhům rostlin, hydroponie otevírá dveře například k efektivní kultivaci okrasných rostlin, mezi které patří dracéna neboli dračinec a dále pak difenbachie (diefenbachie), monstera, fíkovník či břečťan. Z kvetoucích druhů můžete začít například africkými fialkami a velmi často se v hydroponii setkáme také s tulipány, narcisy a dalšími cibulovinami nebo třeba rozličnými druhy orchidejí.
    • Pro výše uvedené okrasné a kvetoucí rostliny vám opět skvěle poslouží hydroponické systémy Atami Wilma, Flo Gro nebo bubblery.

nejoblibensi3coverpapriky

Máte-li jakékoliv otázky z oblasti hydroponie, nebo pokud potřebujete poradit s výběrem hydroponického systému, případně třeba growboxu, naši odborníci jsou vám k dispozici na známé adrese info@higarden.cz

Dále doporučujeme tyto produkty: 

Co si přečíst dál?