Holandský Mammoth v novém kabátu: vyšší a lepší!

„Mamutí“ pěstební stany od tradičního výrobce z Nizozemska se těší dlouhodobě vysoké popularitě mezi pokročilými i začínajícími indoor growery. A protože se nám zde hromadí dotazy, týkající se výhod vysokého stanu (HC) a nových verzí growboxů označených znaménkem plus, věnujeme jim právě tento článek.

Nejprve si tedy představme novinku v podobě řady + a hlavní výhody takto označených modelů. Upgradu se dočkaly všechny původní řady Mammoth, a sice nejlevnější Lite, nejprodávanější Classic, a hlavně PRO – vyšperkovaná řada nejen pro profíky. Výjimku tvoří pouze řada Elite a důvod je velmi prozaický. Těžko se na ní hledá něco, co by bylo zapotřebí upgradovat. Pouze výška, ale k té se ještě dostaneme.

MA1

Takto vypadá absolutní bestseller značky Mammoth v novém kabátu. Jeho cenovka vás mile překvapí!

Nová řada +, jak si můžeme uvést například na nejprodávanějším modelu Classic+ 60, který vidíte na obrázku, přináší indoor pěstitelům hned několik podstatných vylepšení. A co si budeme povídat, nejlepší na tom je, že rozdíl v ceně je až neuvěřitelně minimální!

Co do konstrukce dostal nový model pěstebního stanu do vínku kromě nového designu bytelné, 19 mm tlusté tyče. V případě řady Lite+ činí jejich tloušťka 16 mm a u řady Pro+ 22 mm. Vstup do stanu je snazší než kdy dřív. Plášť omyjete stejně snadno jak zvenku, tak zevnitř. 

Na první pohled poznáte na svých kytkách také změnu odrazového materiálu. Stejné stany s plusovým znaménkem pošlou do plusu i vaše výnosy, neboť growboxy z řady + používají účinnější a stoprocentně světlotěsný materiál MYLAR s vysokou odrazivostí. Konkrétně nová řada Lite+ disponuje vnitřním odrazovým materiálem 170D MYLAR, řady Classic+ a Pro+ jsou vybavené dokonce 600D MYLAR.

Náročnější pěstitelé si pochvalují množství úchytů navíc a další konstrukční vychytávky včetně předpřipravených otvorů pro odtah, kabeláž či závlahu, kterými byly obohaceny nové growboxy Mammoth Pro+.

HC jako hodně centimetrů navíc pro přirozený růst vašich rostlin

Výhody vyšších pěstebních stanů s označením HC se týkají vylepšené řady Pro a řady Elite. Rozdíl ve výšce není takový, abyste museli řešit, jestli na to máte doma dostatečně vysoký strop, ale centimetry navíc umožní kytkám všeho druhu přirozenější vývoj, a navíc si v pohodlí domova můžete v growboxu vypěstovat i vzrostlejší druhy. Konkrétně modely ze série Pro+ HC disponují výškou 225 cm a s výjimkou Elite Micro HC jsou pak všechny pěstební stany ze série Elite HC vysoké 240 cm!

MA2

S modulárními growboxy nezáleží na tom, jak velké jsou vaše plány. Pěstujte indoor bez hranic!

Tyto profesionální growboxy, měřící na výšku 2,4 m, nabízejí komerčním pěstitelům neomezené možnosti v oblasti indoor pěstování, a to napříč pěstebními metodami. Jsou totiž modulární. Co to znamená? Použitím speciálních zipů si můžete vytvořit třeba pěstební labyrint nebo městečko. Ne vážně, tato variabilita přináší při pěstování ve velkém měřítku nespornou výhodu ve využití jednotlivých oblastí k různým aplikacím.

Každý grow box značky Mammoth je po dlouhá léta synonymem dlouhé životnosti a vysokých výnosů. Ale nejen naši experti se jednoznačně shodnou, že holandská značka se rozhodla udělat growerům radost a bez okatého zdražování je dotáhla k dokonalosti, ať už je řeč o všech výhodách řady + nebo o 25 či 40 cm rozdílu ve výšce konstrukce.

Také my vám chceme udělat radost, a tak výjimečné „mamutí“ stany zakoupíte exkluzivně na Higarden.cz za výjimečnou cenu. Rádi vám poradíme, který kousek bude pro vaše plány tak akorát. Zavolejte nebo napište na známou adresu info@higarden.cz.

Doporučujeme tyto produkty:

Co si přečíst dál?