Reverzní osmóza (RO)

Vyšší účinnost hnojiv i stabilní pH. Přečtěte si, proč a jak používat reverzní osmotickou jednotku.

Reverzní osmotická jednotka Growmax filtruje vodu pomocí selektivní membrány bez potřeby elektrické energie. Celá řada growerů už si bez ní nedokáže zálivku pro své rostliny představit, neboť tyto výkonné filtrační systémy zbaví běžnou kohoutkovou vodu i vodu ze studny všeho, co by mohlo jejich úrodě uškodit. Pryč s kontaminanty!

uvodkaro

  • Uhlíkový filtr spolehlivě pohltí 99 % jedovatého chlóru.
  • Polopropustná membrána zachytí s 95% úspěšností veškeré nebezpečné soli, těžké kovy, pesticidy nebo jiné chemikálie a stejně tak i nečistoty přírodního charakteru, které však bývají neméně nebezpečné pro půdní život, kořenový systém rostlin i jejich celkový vývoj.
  • Neprojde ani prach. I mikroskopické částice končí tam, kde začíná filtr na sedimenty.

Vyspělejší filtrační systémy s reverzní osmózou obsáhnou rovnou i proces totální deionizace vody. Deionizovaná voda neobsahuje již žádné iontově rozpustné látky a stává se tak ideální pro zálivku rostlin pěstovaných v bio kvalitě nebo metodou hydroponie.

Investice do vybrané reverzní osmotické jednotky, které se mezi sebou liší zejména z hlediska objemu filtrované vody za den, šetří pěstitelům z dlouhodobého hlediska starosti i energii. Používání vody z reverzní osmózy prospívá nejen rostlinám, ale také hydroponickým systémům, ve kterých se jednoduše řečeno nemá co usazovat.

Stabilní pH umožňuje příznivým mikroorganismům v půdě fungovat na maximum. Pokud se zaměřujete na ekologické pěstování, reverzní osmotická jednotka by měla být neodmyslitelnou částí vaší zahradní výbavy.

Třešničkou na dortu je fakt, že nemusíte kalkulovat s EC kohoutkové vody, a tak můžete hnojit pohodlně podle hodnot z dávkovacích tabulek od výrobce, kde uvedené EC odpovídá právě zálivce připravené z vody upravené RO.

Doporučujeme tyto produkty:

  • Growmax MEGA Grow (9 499 Kč) přefiltruje 1000 litrů za jediný den a zvládne reverzní osmózu i totální deionizaci vody. Profesionální výkon - exkluzivní cenovka!
  • Maxquarium (6 790 Kč) přefiltruje za den 500 litrů vody a s ohledem na cenu je nejprodávanějším produktem od značky Growmax.
  • Aquili Classic (1 990 Kč) - nejlevnější filtrační systém s reverzní osmózou a kapacitou 190 litrů vody za den.

growmax

Growmax MEGA Grow = ultra čistá voda a zdravá úroda!

Jak používat reverzní osmotickou jednotku?

  • Před samotným zapojením filtračního systému nejprve zkontrolujte tlak vody. Určitě by se měl pohybovat v rozmezí 3 až 6 kg/cm2.
  • Ideální teplota zdrojové vody se pohybuje v intervalu 25 až 30° C.
  • Nový filtrační systém proplachujte zdrojovou vodou alespoň 15 minut po prvním spuštění.
  • Propláchnutí provádějte také vždy po výměně filtru. Průměrná životnost filtrů je v případě reverzních osmotických jednotek od firmy Growmax až půl roku. 

Co si přečíst dál?