Klíčící misky jsou v kurzu. Vsaďte na českou kvalitu!

Dnes si představíme novinku nejen pro pěstitele, ale pro všechny vyznavače zdravého životního stylu a milovníky „fresh“ potravin, jako jsou čerstvé klíčky a mladé výhonky. Tato miska pro klíčení semínek, oříšků a luštěnin se stala okamžitě hitem.

mungocover

Vsaďte na kvalitu a praktický design klíčí misky MUNGO (MUNGO SPROUT BOWL), který umožňuje snadné a rychlé klíčení 3 druhů semínek najednou! Jak se můžete prostřednictvím následujících řádků přesvědčit, tato miska jednoznačně vyniká nad konvenčními produkty, běžně dostupnými na trhu za účelem domácího klíčení semínek. Jedná se o ryze český výrobek od firmy PLASTKON, kterou již možná znáte zejména díky jedinečným chytrým květináčům Cobble.

Aby vás samotný název klíčící misky nezmátl, je potřeba zmínit, že klíčící miska je univerzální a vhodná pro klíčení všech druhů semen, počínaje semínky řeřichy přes hořčici až například po ředkvičku. Níže naleznete ještě více příkladů.

mungodoublephoto

Praktičnost především

Zmínili jsme praktický design, ke kterému patří protiskluzové dno. I použití této klíčící misky je vyloženě intuitivní záležitostí a hravě to zvládne každý, a tak doma budete mít čerstvé a zdravé „zobání“ vždycky po ruce.

Značka PLASTKON u každého výrobku dokáže přijít s inovativním způsobem zavlažování a nejinak je tomu i v případě klíčících misek MUNGO. Unikátní zavlažovací systém proces klíčení maximálně usnadňuje i urychluje, a tak stačí obsah misky dvakrát denně prolít sklenicí čisté vody a průběžně vylévat přebytečnou vodu, která se hromadí na dně. Jak můžete vidět na videu, už za týden si můžete nandat na talíř extra čerstvé klíčky či výhonky, ať už jako přílohu k pokrmům nebo jen tak na mls.

Jak to funguje?

  1. Rozprostřete libovolná semínka na plochu jedné, dvou nebo tří misek.
  2. 2x denně prolijte semínka sklenicí vody.
  3. Pravidelně vylévejte spodní misku.

Jednoduché, že? Tak na zdraví a dobrou chuť!

mungopostupfinal

Co všechno si můžete pomocí této misky doma vypěstovat?

  • Klíčky z fazolí mungo

Mungo klíčky jsou zdravou i chutnou surovinou, která se neomrzí. Ale právě čerstvost je v jejich případě prvořadá. Nechat je pravidelně vyklíčit ve speciální misce navíc vyjde mnohem levněji, než je opakovaně kupovat v obchodě již naklíčené. Zajistěte si jejich přísun elegantně a jednou provždy pomocí kvalitní klíčící misky. Tato „superpotravina“ vašemu tělu dodá přírodní cestou vlákninu i široké spektrum vitamínů a minerálů:

Kromě oblíbených klíčků z fazolí mungo na vás čeká pestrá paleta složená z mnoha dalších druhů velice zdravých přírodních surovin:

mungodruhy

Pomocí MUNGO klíčící misky, dostupné ve 4 barevných variantách, můžete nechat klíčit prakticky cokoliv vás napadne. Aby však klíčení mělo smysl, pro zdraví i kvůli chuti, má to jednu jedinou podmínku, a sice nepoužívat mořená semena určená k běžnému pěstování. Ke klíčení si vždy určitě vyberte čistě přírodní semínka v BIO kvalitě.

Rozdíl mezi klíčky a microgreens

Tyto dva pojmy se v teoretické i praktické rovině často zaměňují, proto si je nyní vysvětlíme, neboť je to opravdu jednoduché. Microgreens jsou odrostlé klíčky, respektive jejich další vývojová fáze v podobě malých zelených rostlinek, které jsou mezi domácími hobby pěstiteli i hospodyňkami také velice populární, takže pokud vás jejich kultivace zajímá, přečtěte si samostatný článek Jak pěstovat microgreens.

mungo1

Náš TIP: Jak hezky ilustruje obrázek, české výrobky PLASTKON jsou kromě praktičnosti a kvality také designovými kousky, které k sobě v domácnosti skvěle ladí. Proto se neváhejte v našem sortimentu porozhlédnout také po chytrých květináčích Cobble, určených pro jednu rostlinu nebo Cobble Trio pro vícero pěstovaných rostlin. Cobble Trio je na pozadí obrázku ve žluté variantě. Uvidíte, jak snadné je pečovat o kytky právě s těmito květníky, dostupnými hned v několika trendy variantách. Pro více informací můžete zabrousit také na samostatný článek Okrasné, závěsné a chytré květináče.

Pokud byste se nás chtěli na cokoliv zeptat, jsme tady pro vás na známé e-mailové adrese info@higarden.cz. Těšíme se na vaše dotazy!

Dále doporučujeme tyto produkty:

Co si přečíst dál?