ONA Block: tuhý pohlcovač pachů

Již od roku 1995 se v Kanadě vyrábí originální tuhé pohlcovače pachů. Nač totiž pach překrývat, když jej můžete rovnou zlikvidovat, že? Každá z šesti svěžích a voňavých variant je přitom ideální pro umístění do menších místností a pěstebních boxů. A nejen tam!

ONA1cover

Mít doma pěstební stan, vybavený patřičnou vzduchotechnikou s uhlíkovým filtrem, většinou neznamená zcela stoprocentní absenci nežádoucích pachů. Zejména pak v období zvýšené vlhkosti, spojeném s pozdní fází květu a dozráváním plodů, kdy je běžné pociťovat drobný, ale nežádoucí zápach či zbytkové aroma, linoucí se plynule z pěstebního prostoru.

Zapomeňte na nekonečné větrání nebo přebíjení odéru prostředky, které se nevyplatí. Chytré řešení totiž představují právě tyto neutralizátory organických i anorganických pachů na bázi rostlinných terpenů, které mají mimo jiné antiseptické a antibakteriální účinky!

Tím, že molekuly pachu nejsou v pěstebním prostoru překryty, nýbrž zlikvidovány, zvyšuje se zároveň také nasycení pěstebního prostoru kyslíkem, což rostlinám samozřejmě svědčí.

ONA Block tuhé pohlcovače pachů jsou navíc o dost praktičtější než ty gelové. Proč?

  • Pevná struktura (viz níže).
  • Skladnější balení. Díky menším rozměrům jsou dózy (pouze 7,5 x 7,5 cm) kromě pěstebních prostor ideální také do malých skříněk, do auta či například do batohů s použitým sportovním oblečením či do košů se špinavým prádlem. Využití ONA Block v každodenním životě prakticky nezná hranic.
  • Nástavec pro umístění do vzduchového potrubí nebo rozprašovač umocní výsledný efekt.

ONA4rozprasovac

Použití ONA Block v praxi:

  • První možností je odšroubovat víčko, případně v něm udělat několik otvorů a nechat neutralizér volně působit ve zvoleném prostoru, například v growboxu. Pevná struktura tuhých pohlcovačů nezamezuje jejich vyjmutí ven z obalu. Tuhý obsah tak můžete položit například na víčko, čímž se zvýší jeho účinek při volném umístění do prostoru. Doporučuje se rovněž umístění v blízkosti ventilátoru.
  • Pro ještě větší účinek můžete využít speciální rozprašovač Ona Block Dispenser. Pak už stačí jen zapnout ventilátor.
  • Třetí možností je použít nástavec na neutralizér. Jak na to?
  1. V závislosti na šířce vzduchového potrubí v growboxu zvolte odpovídající průměr nástavce ONA Odour Control Duct.
  2. Ten následně umístěte do vzduchového potrubí kamkoliv za extrakční ventilátor, a to ve směru proudění vzduchu.
  3. Na nástavci jsou dvířka, která stačí otevřít a do otvoru v nástavci vložíte obsah balení ONA Block. Dvířka stačí opět zavřít.
  4. Vzduch odcházející z pěstebního prostoru je bez pachů a příjemně voní například po čerstvě vypraném prádle.

ONA3nastavec

Zaujaly vás rozmanité možnosti využít pohlcovače pachů ONA Block? Pak už zbývá jen vybrat si variantu na základě vůně, která vám bude nejvíce vyhovovat. A pokud máte jakékoliv dotazy, neváhejte je směřovat na známou e-mailovou adresu info@higarden.cz

Dále doporučujeme tyto produkty: 

Co si přečíst dál?