Objevte moderní growboxy Garden Highpro

Progresivní španělská značka vyrábí kromě jiných pěstebních pomůcek i moderní pěstební stany Probox, které zaznamenaly značný ohlas například také na pražském Cannafestu. Z našeho pohledu je můžeme vystihnout dvěma slovy: dostupná spolehlivost. Nejen v České republice nadchnul growery skvělý poměr ceny a kvality zpracování, dostačující i pro pěstování nejnáročnějších a nejcitlivějších odrůd rostlin. To nás v kombinaci s hromadícími se dotazy ze strany zákazníků, směřujícími právě na growboxy PROBOX, přimělo k tvorbě tohoto článku, ve kterém si pěstební stany od Garden Highpro přehledně rozdělíme a představíme vám jejich hlavní výhody.

a_PROBOXMASTER_hodně otvorů

Ať už patříte mezi profi indoor growery, anebo se zatím řadíte spíše mezi začínající domácí pěstitele, jistě oceníte skutečnost, že pěstební stany Garden Highpro dělají vysoké standardy dostupnější. V rámci sortimentu španělského výrobce proto můžeme porovnat celkem pět produktových řad, přičemž šestá produktová řada (PROPAGATOR) již zahrnuje propagátory, o kterých se zmiňujeme v samostatném článku: Jak vybrat propagátor a čím ho vybavit?

ProBox Basic a EcoPro pro opravdu dobrý základ 

Základní produktová řada pěstebních stanů PROBOX od značky Garden Highpro sestává ze 7 growboxů různých velikostí. Každý z nich představuje perfektní volbu zejména v případě, že si chcete vybrat levnější první growbox, který vás jen kvůli nízké ceně po chvíli nezklame, ale naopak příjemně překvapí z hlediska stabilní hliníkové konstrukce i celkového zpracování včetně použitých materiálů. I „basic“ varianty pěstebních boxů Garden Highpro totiž disponují patentovanou, silnou a stabilní strukturou, která je zárukou jejich dlouhé životnosti.

a_40BASIC_PROBOX

Jaké vlastnosti tedy základní verze Proboxu nabízí?

  • To, že se vám stěny stanu jen tak nepoškodí či neprotrhnou, zajišťuje dostatečně silná a odolná vnější tkanina Nylon 420D.
  • Jako reflexní materiál slouží vnitřní odrazová fólie Mylar s odrazivostí 97 %. Její význam je na našem blogu více zachycen v samostatném článku: Jaké odrazové fólie fungují v pěstebním prostoru lépe? Lesklé nebo matné? 
  • Měkké, dvojité textilní otvory (zásuvky) pro ventilaci zajišťují spolu se síťovanými okny neustále optimální klima uvnitř pěstebního prostoru. A tak to má být!
  • Vodotěsná textilní miska zabraňuje průsakům zálivky na dně pěstebního stanu.
  • Hned u základních verzí pěstebních stanů PROBOX příjemně překvapí lehké, ale pořádně odolné zipy.
  • Sestavení těchto growboxů je snadné a rychle. Totéž platí pro manipulaci s nimi.

Jednotlivé modely se pak vzájemně liší především co do velikosti a nosnosti hliníkové konstrukce:

  • Nejmenší novinka – stan pro pěstování menších rostlin PROBOX BASIC 40 má rozměry 40 x 40 x 160 cm a jeho konstrukce nosnost až 28 kg. Následují varianty 60 a 80
  • Pokud byste chtěli naopak co největší pěstební stan v základním provedení, bude to model BASIC 240L s rozměry 240 x 120 x 200 cm a nosností 36 kg. Jak napovídají rozměry i další fotografie, jako jediný ze základní produktové řady Probox Basic nemá čtvercovou, nýbrž obdélníkovou podstavu. V takovém pěstebním prostoru s 8 otvory pro přítah nebo odtah a dvojicí otvorů pro kabeláž už lze vypěstovat i vícero vzrostlých rostlin, ať je zrovna řeč o pěstování voňavých, případně léčivých bylinek, šťavnatého ovoce či lahodné zeleniny.
  • Pro indoor pěstování libovolných rostlin na metru čtverečním byl vyroben dva metry vysoký PROBOX BASIC 100, následovanými prostornějšími variantami 120 a 150.

a_240LBASIC_PROBOX

Výše uvedené vlastnosti jako odolnost a dlouhá životnost, časově nenáročné sestavení, snadná manipulace nebo třeba vodotěsná miska proti průsakům - to vše jsou výhody pěstebních stanů španělského výrobce Garden HighPro, které najdeme společně s případnými vylepšeními také u vyšších řad (viz dále).

Náš TIP: Skvělou alternativou k uvedeným základním pěstebním boxům od GARDEN HIGHPRO jsou pěstební stany řady EcoPro, jejichž reflexní podšívka využívá speciální technologii Pearl PRO, a které jsou pro mnohé growery dost možná tím cenově nejatraktivnějším zbožím napříč všemi pěstebními stany v naší nabídce. Pro pěstování na metru čtverečním pěstební plochy slouží například Garden High ProBox EcoPro Tent 100. Na výběr jsou však i další rozměry v čele s dlouhodobě nejoblíbenější variantou EcoPro 60 o rozměrech 60 x 60 x 140 cm, která vás v praxi nadchne, hledáte-li kvalitní, ale přesto levný malý pěstební box pro celoroční domácí pěstování menšího počtu rostlin.

a_ECOPROlogo

ProBox Bunker pro nadstandardní prostor

Název této produktové řady pěstebních stanů PROBOX je více než trefný, neboť s ohledem na rozměry, ale i robustní provedení se jedná spíše o „pěstební bunkry“. Chcete si v pohodlí doma pravidelně vypěstovat spoustu rostlin? Máte v indooru větší plány nebo zkrátka velký hydroponický systém? Velké growboxy s příznivou cenovkou vám jejich realizaci maximálně usnadní, o tom žádná!

Pro pěstební stany Garden Highpro PROBOX BUNKER je charakteristická nadstandardní výška, která u nejnižší varianty začíná na 240 cm, ale další tři ze čtyř modelů (300L, 300XL a 300 XXL) se již tyčí do třímetrové výšky, přinášející pěstitelům v praxi následující výhody:

  • Umožňují kultivaci vzrostlejších druhů rostlin.
  • Poskytují dostatek prostoru jak pro zdravý vývoj rostlin, tak i s ním související vybavení od osvětlení přes květináče až po cirkulační ventilátory.
  • Ve vysokých pěstebních boxech se také snáze udržují stabilní klimatické podmínky, které patří k absolutním základům úspěšného pěstování a bohaté sklizně.

Nadstandardní nosnost (v případě varianty Probox 300XXL až 129 kg!) zase umožňuje bezproblémové zavěšení velkých pachových filtrů stejně jako instalovat profesionální LED osvětlení, při použití výbojky i větší stínidla (reflektory), jakékoliv další příslušenství nebo třeba také praktické pojezdy pro osvětlení, aniž byste byli zbytečně omezeni celkovou hmotností vybavení growboxu.

Výhody z hlediska kvality konstrukce a použitých materiálů zůstávají stejné jako u výše uvedené základní řady. Nicméně přeci jen jsou zde některé důležité rozdíly:

  • Velké zadní i přední dveře umožňují pohodlný vstup a poskytují tak potřebný přehled o tom, jak se jednotlivým rostlinám v různých částech pěstebního prostoru daří.
  • Další rozdíl spočívá také v použité textilii, neboť vnější plášť těchto „pěstebních bunkrů“ tvoří speciální extra silná tkanina Nylon 1600D.
  • Zdvojené a měkké ventilační rukávy jsou důležité pro bezproblémový přítah i odtah vzduchu.

a_BUNKER_probox

Probox Magnum pro náročnější indoor growery

Produktová řada PROBOX MAGNUM zahrnuje jeden střední (MAGNUM 150) a čtyři větší (varianty 240, 240L, 300L nebo 300XL) pěstební stany.

Grow boxy z této série nabízí i náročnějším pěstitelům kromě špičkové mylarové odrazivosti (97 %) osvědčenou tkaninu s extra odolností proti protržení Nylon 600D, takže při rozumném zacházení vám tyto growboxy stejně jako verze MASTER (viz níže) vydrží roky i při nepřetržitém používání. Podíl na tom mají mimořádně odolné a stoprocentně světlotěsné zipy, které opět najdeme i u níže uvedené „mistrovské“ série stanů MASTER. 

Na první pohled si každý uživatel všimne také silnější patentované konstrukce s 20mm tyčemi, se kterou je spojená zvýšená nosnost, jejíž význam jsme si již vysvětlili. Nosnost nejmenší varianty PROBOX MAGNUM 150 je 54 kg. Naopak největší grow box Garden High Pro Magnum 300XL má nosnost 81 kg.

a_MAGNUM300XL_probox

Probox Master – TOP pěstební stany i pro ty nejnáročnější

Také nejvyšší řada 7 growboxů PROBOX MASTER od Garden High Pro sází na vynikající odraz světla uvnitř pěstebního prostoru díky certifikované mylarové podšívce, šetrné k rostlinám. Velkou výhodou jsou boční otvory Jumbo pro ještě snadnější přístup k rostlinám a kontrolu nad jejich růstem. Adekvátní množství vzduchu uvnitř stanu zajišťují velká síťovaná okna i odpovídající počet dvojitých, měkkých a zesílených „extrakčních zásuvek“ neboli rukávů pro pohodlné napojení pěstební vzduchotechniky.

Z této „mistrovské“ řady si indoor pěstitelé volí správnou variantu svého nového pěstebního boxu jednak na základě celkové velikosti pěstebního prostoru a v neposlední řadě také podle toho, zda chtějí, aby byla jeho podstava neboli základna spíše čtvercová, což je drtivá většina případů včetně nejprodávanější verze ProBox Master 240, anebo obdélníková. U každé řady rozhodně záleží nejen na tom, jak velké rostliny či menší keře chcete pěstovat, ale také na tom, kam plánujete pěstební stan v domácnosti umístit.

a_probox_master200COVER

Náš TIP: Dříve či později se vám v praxi budou určitě hodit podpůrné sítě do boxů. PRONET je originální podpůrná síť přímo od značky Garden Highpro, která je nastavitelná a dostupná ve dvou velikostech.

aa_PRONETKOMPLET

Zaujal vás skvělý poměr ceny a kvality, které pěstební stany Garden Highpro (PROBOX) nabízí, ale ještě si nejste zcela jisti, která verze je pro vás ta pravá? Nevadí, sortiment je opravdu široký a rozhodují detaily. Proto vám naši odborníci s výběrem rádi poradí. Své dotazy směřujte na známou e-mailovou adresu info@higarden.cz.

Dále doporučujeme tyto produkty:

Co si přečíst dál: