Květový stimulátor - proč a kdy jej používat?

Toužíte po co nejbohatší úrodě a masivních květech? V tomto článku si vysvětlíme, proč je důležité používat kvalitní květový booster či aktivátor kvetení. Které přípravky vám skutečně umožní odemknout genetický potenciál vašich rostlin co do vůně, objemu nebo barvy? Přečtěte si, jak zvýšit potenci vašich rostlin až o 70 % a maximalizujte příští sklizeň doma v growboxu i venku na zahradě.

COVERSOKRAJEM

  • Proč a kdy sáhnout po stimulátoru kvetení?

Účinný stimulátor kvetení má ve výživě rostlin své nezastupitelné a pevné místo! Cílem každého pěstitele v indoor i outdoor podmínkách je krásné, bujné a voňavé květenství, případně pak šťavnaté plody, prošpikované výraznou chutí. Vůně či chuť vypěstovaného ovoce, zeleniny nebo bylinek může být za využití BIO výživových doplňků zároveň nejen intenzivní, ale díky čistě přírodnímu složení také opravdu přirozená, zkrátka zcela naturální.

A když svým rostlinám během fáze kvetení přimícháte do zálivky vhodná aditiva, ať už na čistě organické bázi nebo v kombinované organo-minerální formě, výsledkem bude čirá radost ze zahradničení a skvostná pastva pro všechny vaše smysly!

  • Jaký je rozdíl mezi stimulátorem a aktivátorem kvetení?

Klasický květový stimulátor se přidává do zálivky čistě během fáze květu, vyjma posledního týdne před sklizní, který je již věnován proplachu (viz samostatný článek: Jak na proplach?). Některé aktivátory kvetení se aplikují již ke konci vegetativní fáze, právě proto, aby stačily ve správný čas iniciovat tvorbu květů. Jistotu vám vždy dodají dávkovací tabulky.

  • Jak fungují jednotlivé květové stimulátory?

Stimulátory kvetení neboli květové boostery lze rozlišit zejména podle složení, které má zároveň zásadní vliv na jejich specifické účinky.

Sečteno a podtrženo květové stimulátory stimulují rostlinný metabolismus, přičemž zajišťují především vyšší obsah cukru v rostlinách (např. BLOOMBASTIC ad.) a zvyšují efektivitu vstřebávání živin rostlinou, což souvisí s tím, že mohou aktivovat činnost prospěšných mikroorganismů v substrátu (např. T.A. Pro Bloom ad.).

a_a_a_K_TAPROBLOOM

  1. Organo-minerální květové boostery se zpravidla vyrábí na bázi základních živin (N-P-K), přičemž tento základ bývá nejčastěji obohacen o nejrůznější prospěšné látky (stopové prvky, aminokyseliny, vitamíny, fytohormony atd.) či mikroorganismy (rhizobakterie, mykorhizní houby, atd.). Vysoký podíl základních živin obsahuje například květový stimulátor Grotek Monster Bloom.
  2. Pokud si chcete vypěstovat bylinky, ovoce či zeleninu v bio kvalitě, budete potřebovat květový booster, jehož složení je 100% přírodní. Organický květový booster je například BIOCANNA BIOBOOST, vznikající v laboratořích mnohonásobnou řízenou fermentací rostlinných surovin. Umocňuje fotosyntézu a zvyšuje produkci jednoduchých cukrů. Kromě rychlejší látkové přeměny docílíte také zvýšení přirozené obranyschopnosti vašich rostlin. Tento květový bio booster můžete bez obav kombinovat s libovolnými hnojivy a pěstebními systémy.
  3. Jako minerální doplněk ke klasickým, plnovýživovým květovým hnojivům se používá GET Power to Bloom. Využití nachází zejména v hydroponických systémech.

a_a_a_K_BIOCANNABIOBOOSTJaký květový stimulátor je nejlepší?

Na tuto otázku sice nelze jednoznačně odpovědět, neboť samozřejmě záleží na individuálních preferencích i zkušenostech každého pěstitele, ale můžeme vám poskytnou přehled osvědčených produktů, na které naši zákazníci nedají dopustit.

  • Prvním z nich je univerzální květový booster Green Sensation od populární značky Plagron. Nejen o něm se vše podstatné dozvíte v samostatném článku: PLAGRON - pěstování má být zábava pro začátečníky i profesionály. Kromě látek podporujících tvorbu květů obsahuje také látky, díky kterým rostlina lépe vstřebává živiny, a to hydrolyzovaný mléčný protein, sodnou sůl EDTA a kyselinu mléčnou. Výsledkem je zpevněná buněčná struktura rostlin, což se na vaší úrodě kladným způsobem podepíše také v případě, že byly vaše rostliny vystaveny abiotickému stresu.

a_a_a_K_GreenSensation

a_a_a_K_ANKOMPLEET

a_a_a_K_BLOOMBASTIC

a_a_a_K_SHOGUNSUMOACTIVE

TIP na závěr: A co byste řekli na univerzální booster, který se aktivně podílí na procesu růstu i následné tvorby květů hned od prvního dne výsadby? Zní to dobře? Tento produkt se navíc nikterak nevylučuje dokonce ani s úrodou v BIO kvalitě. Jeho název zní: X-cel Booster a patří k prvotřídním produktům od populární holandské značky BioNova s důrazem na ekologický přístup k výrobním procesům. Nejenže slibuje až o 20 % bohatší květy, ale můžete jej směle aplikovat, ať už preferujete jakýkoliv pěstební substrát. X-cel Booster je navíc součástí výhodné sady BIONOVA BOOST PACK, o které jsme dokonce napsali krátký článek: BioNova Boost Pack pro luxusní květy a plody!

a_a_a_K_BOOSTPACK

Teď už víte, na jakém principu květový booster funguje, co vám v praxi přinese jeho použití a přidali jsme pár tipů z naší nabídky, díky kterým dosáhnete vyšších výnosů. Pokud byste se nás chtěli ještě na cokoliv zeptat nebo poradit s výběrem konkrétního květového stimulátoru, jsme tady pro vás na známé e-mailové adrese info@higarden.cz.

Dále doporučujeme tyto produkty:

Co si přečíst dál: