TechGrow podruhé: mikroklima pod kontrolou díky bezchybným multifunkčním regulátorům!

Před týdnem jsme vám blíže představili jedinečné časovače od značky TechGrow. Holandský výrobce je však špičkou v oboru také, co se týče regulace otáček ventilátorů nebo třeba hladiny oxidu uhličitého v pěstebním prostředí, zvyšující výnosy a výslednou kvalitu vašich plodin. Právě na inovativní a multifunkční produkty tohoto charakteru přišla řada dnes. Relativní vlhkost, teplota i koncentrace CO2. To vše, a nejen to, může hrát při pěstování rostlin v growboxu nebo ve skleníku už jednou provždy ve váš prospěch. Rozhodně je na co se těšit!

TECHGROWCOVER

Obohacení pěstebního prostoru (například uvnitř pěstebního stanu) o oxid uhličitý umožňuje zvýšit vaše výnosy až o pětinu. Pokud je to pro vás nová informace, můžete si přečíst samostatný článek na téma pěstování rostlin a oxid uhličitý. Není to totiž jediný důvod, proč generovat dostatek CO2 tam, kde pěstujete své rostliny. A pokud jde o nejvyspělejší metody, které jsou na trhu k dispozici, TechGrow se razantně hlásí o slovo prostřednictvím pestré palety výjimečných produktů, na které se nyní podíváme bližší optikou.

TechGrow T-1 Pro CO2 controller

Proč začínat čímkoliv jiným než nejpokročilejším CO2 regulátorem svého druhu na trhu, že? Toto zařízení vám zajistí optimální koncentraci CO2 uvnitř pěstebního stanu nebo místnosti, přičemž zároveň umožňuje pohodlnou regulaci i přesný monitoring. Kontrolér, regulátor, monitor. Je to zkrátka vše v jednom, protože bohatá kvalitní úroda bývá obvykle devízou pěstitelů, kteří mají své pěstební prostory dokonale pod kontrolou, ať už jde o hladinu CO2, anebo třeba teplotu či vlhkost. Přestože tento profesionální CO2 regulátor nabízí indoor growerům spoustu užitečných funkcí, ke kterým se záhy dostaneme, jeho konfigurace je zpravidla otázkou jediné minuty! Z toho důvodu vyhovuje nejen profesionálům a komerčním pěstitelům, ale také začátečníkům, kteří si chtějí sestavit první pěstební komplet s vysokou mírou účinnosti a spolehlivosti.

Ptáte se, co všechno tato chytrá krabička dokáže?

  • Disponuje automatickým počítadlem pro přesné a spolehlivé dávkování oxidu uhličitého. Důležité je zmínit, že umožňuje nastavit dávkování tak, abyste snadno dosáhli stabilní hladiny CO2 v uzavřeném pěstebním prostoru při indoor pěstování rostlin.
  • T1 Pro automaticky ukládá protokol na týdenní bázi. 7denní úložná kapacita vám umožní sledovat svůj pokrok během procesu indoor kultivace rostlin.
  • Ovládá také opožděnou aktivaci obohacení CO2 v pěstebním stanu nebo místnosti. Právě tato funkce z ní činí vskutku inteligentní senzor schopný zajistit optimální růst rostlin i během vaší nepřítomnosti.
  • Důležitou součástí vybavení tohoto chytrého zařízení je citlivý snímač ppm, díky kterému je T1 Pro plně nastavitelný v rozsahu od 300 ppm do 2000 ppm nebo od 300ppm do 10 000 ppm.
  • Přehledný displej, který se sám od sebe aktualizuje každou sekundu a jehož podsvícení se v souladu s úsporou energie vypíná po 60 vteřinách, umožňuje u připojených senzorů čtení skutečných stejně jako minimálních či maximálních hodnot. Kromě hladiny CO2 zobrazuje i teplotu a vlhkost, pokud je senzor teploty a vlhkosti taktéž připojen. Senzory lze připojit pomocí standardního síťového kabelu.
  • Vestavěná kalibrační funkce umožňuje kalibrovat CO2 senzor na čerstvém vzduchu.
  • Nechybí ani LED indikátory pro dávkování CO2, detekci světla a stabilní klima.
  • Dojde-li k výpadku proudu, veškerá dosavadní nastavení se automaticky uloží. Komplikacím předchází také autodetekce poruch selhání kabelu nebo špatného spojení se senzory.
  • Je-li připojen světelný senzor, T1 Pro automaticky přepíná mezi denním a nočním režimem.

Začali jsme tím nejlepším, a proto je multifunkční T1 Pro základem kompletního profesionálního setu: TechGrow CO2 kit – PROFI. Ten je připraven k okamžitému provozu díky vyvážené sestavě následující trojice komponentů:

  1. Řídící jednotka
  2. Ventil na tlakovou láhev
  3. Kombinovaný CO2, teplotní a vlhkostní senzor

Tyto kompletní sety jsou naším dnešním TIPEM. Kromě PROFI sestavy (na obrázku) si za okamžik představíme ještě dvě nižší varianty, a sice MEDIUM a BASIC.

CO2PROFISETsT1

TechGrow T-Micro CO2 controller

V tomto případě se jedná o nejmenší CO2 měřič z řady TechGrow. Velikost tohoto digitálního zařízení však nic nemění na skutečnosti, že stejně jako pokročilejší T1 Pro patří ke zdaleka nejspolehlivějším přístrojům pro monitorování a regulaci oxidu uhličitého v pěstebním prostoru. To je bez debat. Tento přístroj nabízí profesionálním i hobby pěstitelům plně flexibilní a škálovatelné řešení v každé pěstební místnosti, ať je malá nebo velká. I bez vaší přítomnosti v pěstírně se spolehlivě postará o to, aby se ve správný čas zapnul nebo naopak vypnul zdroj oxidu uhličitého. Jaké jsou jeho další přednosti?

  • Automatická detekce napětí (110 V / 230 V), ale také selhání kabelu nebo špatného spojení s externími senzory.
  • Světelný senzor umožňuje automatické přepínání mezi denním a nočním nastavením.
  • T-Micro je měřič a regulátor v jednom nabízející snadné uvedení do provozu ve stylu Plug & Play.
  • Je nastavitelný od 300 do 2000 ppm.
  • Měření provádí každou sekundu.
  • LCD displej zobrazuje skutečné hodnoty, včetně žádané hodnoty a hystereze. Dojde-li k výpadku proudu, žádané hodnoty se díky vnitřní paměti automaticky obnoví.
  • LED indikátor poskytuje v každém okamžiku aktuální informaci o tom, zda je CO2 dávkován, anebo ne.
  • Také tato řídící jednotka je vybavenou kalibrační funkcí, díky které lze CO2 senzor kalibrovat na čerstvém vzduchu.

T-Micro tvoří základ kompletního setu MEDIUM (na obrázku), který můžete začít okamžitě používat. Doporučujeme!

CO2MEDIUMSETsTMicro

TechGrow T-Nano CO2 controller

Pokud ještě nemáte tolik zkušeností s pěstováním rostlin indoor, nejspíše vám bohatě postačí i jednodušší CO2 controller T-Nano, který je sice logicky nejlevnější, ale stále se opírá o špičkové zpracování, vysoký výkon i snadné použití, přičemž provádí vysoce přesná měření uvnitř malých i velkých growboxů, skleníků či dalších pěstebních prostor. Jak funguje regulátor TechGrow T-Nano?

  • Automaticky detekuje napětí (110 V / 230 V). 
  • Požadovanou hladinu oxidu uhličitého v pěstebním prostoru nebo hodnotu a hysterezi snadno nastavíte pomocí dvojice otočných knoflíků. O zbytek už se postará regulátor za vás.
  • Také v případě tohoto modelu můžete počítat s indikačními „LEDkami“, které vás informují, zda je CO2 v daný moment dávkován či nikoliv, zda je klima stabilní nebo jestli je relé právě vypnuto v důsledku probíhajícího nočního režimu.
  • Stejně jako u vyšších variant počítá i regulátor CO2 T-Nano s možností výpadku elektrického proudu. V takovém případě zafunguje zcela autonomní zálohování žádané hodnoty a hystereze.
  • Externí senzor má světelné čidlo, které umožňuje automatické přepínání mezi denním a nočním režimem.
  • Jakmile se vyskytne chyba ve spojení regulátoru s externím senzorem, anebo dojde-li k selhání kabelu, přístroj na případnou chybu automaticky upozorní.

Jak už jistě správně tušíte, na této ekonomické variantě (Eco Line) multifunkčního regulátoru od značky TechGrow v podobě modelu T-Nano je postaven základní set BASIC (na obrázku), který můžete stejně jako vyšší konfigurace okamžitě používat, zkrátka Plug & Play!

CO2BASICSETsTNano

TechGrow T-Mini Pro CO2 Controller

Pokud hledáte jednoduchost, například i proto, že zatím v oblasti indoor kultivace rostlin spíše nabíráte první zkušenosti, ale zároveň chcete kompaktní digitální regulátor / monitor s přehledným displejem, pak oceníte nejmenší variantu doplňující řadu Pro – TechGrow T-Mini. Jedná se opět o zařízení typu „vše v jednom“.  K ovládání tohoto multifunkčního regulátoru však stačí jediný knoflík! Přitom se můžete spolehnout na profesionální přístroj představující vítaný upgrade i pro pěstební výbavy zkušených growerů. Uveďme si jeho klíčové vlastnosti:

  • Je plně nastavitelný v rozsahu od 300 ppm do 2000 ppm.
  • Disponuje vestavěným senzorem oxidu uhličitého, teploty a relativní vlhkosti. Přístroj tak zobrazuje přesnou aktuální hodnotu i minimální a maximální hodnoty CO2, teploty i vlhkosti na displeji, který se obnovuje s každou vteřinou a kvůli úspoře energie po 60 vteřinách automaticky vypíná podsvícení.
  • Integrovaný světelný senzor umožňuje automatické přepínání mezi denním a nočním režimem.
  • Stejně jako v případě výše uvedených verzí je k dispozici také kalibrační funkce pro kalibraci senzoru CO2 na čerstvém vzduchu nebo i v interiéru.
  • V případě výpadku proudu se můžete spolehnout na paměť pro požadované hodnoty a hysterezi.
  • Nechybí Indikační LED diody pro dávkování CO2 a stabilní klima.

T-Mini

Na začátku tohoto článku jsme si podrobně představili TechGrow T-1 Pro CO2 controller coby nejpokročilejší regulátor CO2 svého druhu na trhu. Dobrou zprávou pro všechny fajnšmekry a ostřílené growery, kteří si potrpí na špičkové vybavení své pěstírny je, že máme skladem i jeho rozšířenou verzi TechGrow T-2 Pro CO2 controller 14A, případně TechGrow T-2 Pro CO2 controller 7A. Co rozšířená verze, ať už s kapacitou 14 A nebo 7 A přináší z uživatelského pohledu navíc?

  • 14A varianta je vhodná pro připojení ventilátorů s maximálním průtokem vzduchu až do 10 000 m3/hod! Ovládání ventilátoru má 2 možnosti nastavení: automatické nebo ruční. 7A varianta má poloviční kapacitu, což znamená, že k ní lze připojit ventilátor s maximálním průtokem vzduchu 5 000 m3/hod.
  • Nepřetržité měření a regulace CO2, teploty a relativní vlhkosti.
  • V noci vysává přebytečný CO2 ze vzduchu.
  • Pulzní dávkování pro dávkované přidání CO2.
  • Rychlé nabídky pro praktický přehled všech nastavení.

T2ka14A

Doporučujeme i další špičkové regulátory od značky TechGrow

  • Regulátor otáček ventilátorů s denním a nočním režimem: Tato klimatizační řídící jednotka dokáže rozlišovat mezi rychlostí otáček ventilátoru, která je žádoucí během dne či během noci. Na rozdíl od výše uvedených produktů již neumožňuje připojení externích senzorů. Jedná se tedy o pokročilý ovladač vzduchotechniky bez funkce měření relativní vlhkosti, teploty nebo koncentrace CO2 uvnitř pěstebního prostoru.
  • TechGrow Clima Control Basic Plus 14A slouží k regulaci otáček až 2 ventilátorů a také k regulaci teploty na základě dat z teplotní sondy.
  • Otáčky dvou ventilátorů najednou a teplotu ovládá také šikovný regulátor TechGrow Clima Control ECO 15A, který je však výjimečný ještě svou schopností zrychlovat plynuleji než ostatní regulátory. Výsledkem je stabilnější klima uvnitř pěstebního stanu nebo místnosti. Vaše rostliny tudíž nebudou vystaveny zbytečným teplotním šokům.
  • TechGrow vyrábí také kvalitní hygrostat Humi Heavy pro pohodlné ovládání zvlhčovače či odvlhčovače.

Možná jste si všimli, že produkty TechGrow jsou často dostupné ve více konfiguracích. Tak například TechGrow Clima Control Plus 14A, který umožňuje regulovat kromě teploty a otáček i relativní vlhkost, je dostupný buď v levnější variantě coby samostatný regulátor, anebo si můžete připlatit za model vybavený senzory snímající teplotu a vlhkost.

CO2 generátory

Opakování je matka moudrosti, takže neuškodí zdůraznit, jak výrazně pomáhá dosažení stabilní a optimální hladiny CO2 v pěstebním prostoru rychlejšímu růstu a zrání plodin. Proto zde mají své nezastupitelné místo také extra výkonné generátory CO2. Ty pracují na zemní plyn a jsou perfektní zejména do skleníků či jiných větších uzavřených pěstebních prostor. Díky tomu, že jejich generátor pracuje s elektrickým zapalováním, celková spotřeba plynu je mnohem nižší než u jiných generátorů. Tyto CO2 generátory snadno připojíte k plynové láhvi a jsou dodávány se 4 hořáky. Prostřednictvím ilustrační fotografie si můžete udělat představu o tom, jak to vypadá v jejich útrobách.

CO2generator

Kompletní sortiment holandského výrobce TechGrow je zkrátka jedním slovem špičkový, ale také značně široký. Proto doufáme, že vám tento článek pomohl se v něm lépe zorientovat a získat tak přehled alespoň o těch nejzásadnějších benefitech, které uživatelům v praxi nabízí. Na vše ostatní se nás neváhejte zeptat také na známé adrese info@higarden.cz. Jsme tady pro Vás a těšíme se na Vaše dotazy!

Dále doporučujeme tyto produkty:

Co si přečíst dál: