Torus Hydro perfectpH: revoluční pH stabilizátor

Dopřejte si zjednodušení pěstebních procesů při kultivaci rostlin v hydroponických systémech díky produktu, který se postará o to, aby živný roztok neustále vykazoval optimální hodnoty pH, umožňující maximálně efektivní vstřebávání živin rostlinou. 

Toruscover

Když se setká věda, umění a inovace, úprava pH už nemůže být snazší. Již žádné měření pH ani používání kyselin.

Nejenže s pomocí inovativních produktů Torus Hydro perfectpH, uvedených na trh v roce 2017, eliminujete rizika spojená s kolísáním pH, ale díky lepšímu hospodaření s hnojivy se vám investice do této technologie rychle vrátí!

  • Stabilizátory Torus Hydro perfectpH fungují na principu moderní iontové technologie.
  • Tato technologie zamezuje kolísání hodnot pH živného roztoku, což přináší následující výhody:
    • Energičtější rostlinný růst
    • Větší vitalita / silnější imunita rostlin
  • Další výhodou je, že můžete dát navždy sbohem chemickému pufrování.
  • Živný roztok není třeba za využití technologie Torus Hydro perfectpH měnit tak často jako obvykle. Tím se automaticky snižuje jak spotřeba vody, tak spotřeba hnojiv. To platí samozřejmě také pro konvenční prostředky, které se běžně používají právě pro účely vyrovnávání pH.

 

torus2

V hydroponii je správná hladina pH zásadním faktorem, který rozhoduje o úspěchu či neúspěchu. Čím to, že je Torus Hydro perfectpH natolik revoluční záležitostí a jak vlastně funguje?

  • Tím, že v hydroponních systémech nedochází k zakořenění rostlin přímo do substrátu, jako je tomu při pěstování v zemině nebo kokosu, nadbytečné ionty (H+ a OH-), které jsou produkovány rostlinami, se hromadí v zálivce, respektive živném roztoku. Takový proces je nežádoucí, neboť tím pomalu, ale jistě vzniká značně toxické prostředí, které je opakem příznivých podmínek pro zdravý vývoj rostlin.
  • Zmíněné nadbytečné ionty dokáže perfektně navázat právě Torus Hydro perfectpH, čímž je zajištěno stabilní a vhodné prostředí pro zdravý, energický rostlinný vývoj.
  • Jak ukazuje následující schéma ze stránek výrobce (viz níže), na pravé straně, znázorňující činnost stabilizátoru na bázi iontové technologie, dochází ke spolehlivému zachycení a následné eliminaci nejen nadbytečných iontů (H+ a OH-), ale také toxinů.

Torusschema

  • Výsledek? Stabilní pH, vitální rostlina a výrazně vyšší výnosy!
  • Pokud se již nějakou dobu hydroponii věnujete, pak dobře víte, že regulace pH není jen tak. Rostlinám svědčí mírně kyselé pH. Jakmile se hodnota pH vychýlí z optimálních čísel, tj. obvykle 5,5 – 6,6, nedochází k dostatečnému vstřebávání životně důležitých mikro a makroprvků. V důsledku toho je narušena přirozená obranyschopnost rostlin a dochází ke zpomalení či dokonce zastavení růstu.
  • Různé prvky a nutrienty absorbuje rostlina při lehce odlišných hladinách pH, jak pro názornost hezky ilustruje níže uvedený graf od výrobce. Proto, pokud vám bude pH kolísat i při používání Torus Hydro perfectpH, avšak v rozmezí 5,7 – 6,5, je všechno v naprostém pořádku.

Torusgraf

  • Zatím jsme si vysvětlili iontovou technologii kapslí TORUS HYDRO perfectpH.
  • TORUS HYDRO však vyrábí také INLINE stabilizátory, fungující na principu nuceného toku, který zefektivňuje proces iontové výměny u celé řady hydroponických systémů a metod od systémů kapkové závlahy DRIP přes NFT až po Flood and Drain a další včetně aeroponie.
  • Pro udržení dlouhodobé a bezvadné funkčnosti se používá Torus Hydro perfectpH Recharge Solution. Kapsli zhruba po čtvrt roce používání jednoduše vyjmete z nádržky a ponoříte do tohoto přípravku. Díky tomu si zachová stále stejnou efektivitu iontové výměny a vydrží vám mnohem déle. Tento přípravek zároveň dokáže obnovit i funkci Torus Hydro perfectpH Inline filtrů.

Produkty Torus Hydro, které jsme vám v tomto článku podrobněji představili, změnily jednou provždy tvář moderní hydroponie. Proč by tedy také vaše cesta k fantastickým výsledkům v hydroponii neměla být jednou pro vždy mnohem snazší, elegantnější a efektivnější? Máte-li jakékoliv dotazy, neváhejte je směřovat na známou e-mailovou adresu info@higarden.cz.

Dále doporučujeme tyto produkty: 

Co si přečíst dál?