Aqua Master Tools - digitální měřicí přístroje z Holandska

K základním předpokladům bezvadné úrody při indoor pěstování rostlin neodmyslitelně patří přesné měření, k němuž slouží growerům především digitální měřicí přístroje. Značka Aqua Master Tools, která na trhu aktuálně působí čtvrtým rokem, zaznamenává díky kvalitě a spolehlivosti svých výrobků vynikající ohlasy od uživatelů, a to prakticky od začátku svého působení na trhu. Proto se v tomto článku zaměříme jak na nejdůležitější vlastnosti, které jednotlivé kombinované měřiče Aqua Master Tools charakterizují, tak i na jejich praktické použití konkrétních přístrojů.

AMTCOVER1okraj

Čím jsou tedy tyto pH metry, EC metry a teploměry v podobě kompaktních zařízení pro měření kyselosti, elektrické vodivosti či teploty skutečně výjimečné? A proč se coby měřicí přístroje pro pěstitele prodávají čím dál více? Různě zkušení groweři, věnující se hydroponii, ale i dalším pěstebním technikám, oceňují kromě vysoké míry přesnosti i celkovou kvalitu zpracování a s ní spojenou dlouhou životnost nebo také komfortní použití v rámci každodenní pěstební rutiny. 

Ve všech těchto ohledech přinesla pěstitelům zaměřeným na výsledek nové a dostupné možnosti právě relativně mladá, progresivní nizozemská firma Aqua Master Tools, vyrábějící od roku 2018 kompletní výrobky, díky nimž máte pěstební procesy pod kontrolou, aniž byste si museli zbytečně pořizovat řadu dalších přístrojů a baterií. Tím šetříte čas, energii, a ještě si pojistíte, že s koncem pěstebního cyklu budete s úsměvem na tváři sklízet přesně takovou úrodu, o jaké jste snili!

Kromě toho, že jsme náš sortiment obohatili právě o níže uvedené konkrétní novinky tohoto holandského výrobce, připravili jsme pro vás před časem také následující samostatné články, aby vám pH a EC metry, ať už od Aqua Master Tools nebo jiného výrobce měřicí techniky pro pěstitele, spolehlivě sloužily co nejdéle a vždy zobrazovaly správné hodnoty. Doporučujeme si přečíst:

AMT_tomatoesokraj

Proč si vybrat pH a EC metry Aqua Master Tools?

  1. Široký výběr cenově dostupných produktů podle toho, co všechno a jak často budete měřit.
  2. Uživatelsky přívětivé a předkalibrované přístroje s moderním softwarem a bateriemi, umožňující rychlé a přesné měření.
  3. Všestranné využití od tekuté výživy rostlin přes akvária a jezírka až po bazény nebo vířivky. Vhodné pro pěstitele věnující se hydroponii stejně jako pěstování v kokosu nebo klasickému pěstování v zemině.
  4. Přehledné pokyny pro použití a kalibraci každého modelu (viz níže).
  5. Nadstandardní záruka. Výrobce (AMT) poskytuje dvojnásobně delší záruku, než je obvyklé. Proč většina výrobců poskytuje záruku pouze půl roku se dočtete v článku na téma kalibrační roztoky (viz výše).

AMT_sortiment

Nyní si již představíme jednotlivé varianty od těch základních až po unikátní model „COMBO“. V případě každého přístroje se pak přes jeho název (např. AMT E50 Pro) můžete jednoduše prokliknout k podrobnému popisu produktu, kde už naleznete kromě podrobných informací také instruktážní videa od výrobce.

  • Aqua Master Tools E50 Pro - digitální EC metr a teploměr je ideálním pomocníkem pro měření EC zálivky i teploty vody v nádrži (viz Proč a jak udržovat stabilní teplotu živného roztoku?). Jak můžete vidět na obrázku, přístroj sestává z horního víčka (1), tlačítka „on/off“ pro zapnutí a vypnutí (2), tlačítka „C/F“ pro přepínání jednotek teploty (3), přehledného displeje (4), kalibračního „CAL“ tlačítka (5), vyměnitelné elektrody / sondy (6) a spodního šroubovacího uzávěru (7), na který navazuje ochranný kryt (8).

AMT_E50Pro

  • Aqua Master Tools P50 Pro je na první pohled k nerozeznání od výše uvedeného modelu, neboť je vyroben ze stejných částí a podobná je v obou případech i cenovka. Zjevný rozdíl mezi oběma modely však spočívá v tom, že sonda P50 Pro je namísto měření elektrické vodivosti roztoku určena pro měření pH. Jedná se tedy o digitální pH metr a teploměr v jednom.

Po základních, ale mimořádně spolehlivých přístrojích pro samostatné měření EC, anebo pH s teplotou kapalin je čas zkombinovat všechno dohromady! Právě tuhle možnost dávají nejen pěstitelům do rukou následující varianty:

  • Aqua Master Tools Combo Pen P110 Pro už představuje komplexní řešení pro měření nejdůležitějších hodnot, tj. EC, pH a teploty, s vylepšeným softwarem, který znamená ještě rychlejší odečet. Robustní pouzdro se skládá opět z částí uvedených výše. Kombinované digitální měřicí pero je stejně jako základní varianty dodáváno plně předkalibrované a obsahuje trojici knoflíkových baterií.
  • Aqua Master Tools P160 Pro nestojí o moc více než předchozí model, a přesto se jedná o kombinovaný digitální měřič, který je kromě pH, EC a teploty ideální také pro měření hodnot TDS a PPM. Jak můžete vidět na obrázku, tento plně předkalibrovaný přístroj je dodáván včetně potřebných pufrovaných roztoků pro pozdější kalibraci a dalšího příslušenství (viz podrobný popis produktu). Velkou výhodou tohoto modelu pak je analogová kalibrace EC, díky čemuž není nutné, aby měl kalibrační roztok přesně stanovenou teplotu (25 °C).

AMT_P160Pro

  • Aqua Master Tools S300 Pro - zatímco dosud jsme si ukázali moderní přístroje pro měření důležitých hodnot v kapalinách (živný roztok, voda atd.), tento vodotěsný model vyniká obzvláště v očích pěstitelů svou schopností měřit kromě kapalin také pH a teplotu zeminy nebo kokosového substrátu. Vyměnitelná sonda (elektroda) bezprecedentní kvality disponuje BNC konektorem.

AMT_S300

  • Technicky nejvyspělejší high-tech novinkou značky Aqua Master Tools je model s označením P700 Pro 2. Jedná se o kombinovaný digitální měřič pH, EC, CF, PPM a teploty živného roztoku, který má sondy rovnou dvě. Skvěle se hodí pro dlouhodobé používání s nízkými nároky na údržbu a je vybaven integrovanou dobíjecí baterií. Robustnímu zpracování vévodí velký displej, na kterém lze snadno odečíst veškeré potřebné hodnoty. Z čeho se toto zařízení skládá můžete vidět na obrázku: 1. Tlačítko zapnutí/vypnutí světla, 2. Tlačítko režimu, 3. Tlačítko Celsia/Fahrenheita, 4. Port EC elektrody, 5. Port pH elektrody, 6. USB port, 7. Tlačítko zapnutí/vypnutí, 8. Tlačítko pH CAL, 9. Tlačítko EC CAL, 10. EC elektroda, 11. pH elektroda.

AMT_P700

Na články, ve kterých se mimo jiné dozvíte, jak životnost sondy prodloužit na maximum, už jsme vás odkázali výše. Když už však sonda doslouží, najdete u nás také náhradní sondy (elektrody) pro pH a EC metry Aqua Master Tools. Přímo od výrobce doporučujeme také originální Aqua Master Tools kalibrační roztok EC 3.0.

Pokud byste se nás chtěli na cokoliv zeptat, neváhejte nám napsat na známou e-mailovou adresu info@higarden.cz, abychom vám výběr mohli co nejvíce usnadnit. Těšíme se na vaše dotazy! 

Dále doporučujeme tyto produkty:

Co si přečíst dál: