BIOBIZZ umí growery nadchnout pro ekologické zemědělství

A to se této značce, která vznikla před třiceti lety v nizozemském Groningenu, rozhodně daří! Od úplných začátků, kdy šlo o ryze rodinný podnik s malou produktovou řadou, až do současnosti, kdy vyrostla ve firmu s působností v 70 různých zemích, zůstává DNA produktů BioBizz stále stejná. To platí i pro filozofii značky, která je patrná z titulku dnešního článku, zaměřeného na dalšího oblíbeného výrobce, produkujícího jak kvalitní substráty, tak organická hnojiva a výživové doplňky pro pěstování rostlin indoor i outdoor.

a_BB_coversokrajem

To nejlepší pro lidi, bez čehokoliv škodlivého pro Zemi

Produkty Biobizz lze nalézt téměř ve všech zemích Evropy, Severní a Jižní Ameriky. Výjimkou není ani Jižní Afrika nebo Austrálie. V Biobizz World Wide Organics věří, že je nejvyšší čas, aby zemědělství opustilo laboratoř a zakořenilo znovu především v zemi. Firma proto neúnavně podporuje udržitelné zemědělství a snaží se zdůraznit význam i potenciál ekologické soběstačnosti. Zkrátka dokázat světu, že všechno, co má rostlinný původ, lze získat prostřednictvím čistě přírodních prostředků, a tak zároveň minimalizovat dopad na planetu. Pokaždé, když hnojiva Biobizz použijete, můžete si být jisti, že žádný škodlivý prvek nekontaminuje okolní vody ani se v okolní přírodě nebude podílet například na zdecimování divoké zvěře, zatímco si budete užívat své zdravé rostliny a bohatou úrodu. Málokterá společnost se v tomto odvětví může pochlubit takovým množstvím certifikátů, jako právě BioBizz.

a_BB_certifikace

Na téma ekologické soběstačnosti se však Biobizz neomezuje na pouhé „kázání“, ale zároveň jde pěstitelům příkladem. Důkazem je i skleník, situovaný nedaleko hlavního výrobního centra, který příkladně uzavírá pomyslný kruh, tedy od vstupních ingrediencí při výrobě a použití výsledných produktů pro pěstování rostlin až po jejich zpracování či konzumaci. Tento skleník slouží taktéž jako jeden z důležitých kontrolních bodů, kterým hnojiva a substráty BioBizz procházejí. Skvělý způsob, jak převést know-how do praxe a rovnou vidět, jak dané produkty fungují. Praxe je praxe, ale abyste věděli, do čeho jdete, další řádky by vám měli kompletní sortiment značky Biobizz pro jasnou představu dostatečně přiblížit.

Biobizz věří, že zdraví rostlin a lidí je stejně důležité. Produkty této značky neobsahují žádné umělé přísady, syntetické pesticidy ani škodlivé těžké kovy. Výrobce si zakládá na použití výhradně 100% certifikovaných přírodních ingrediencí kontrolovaného původu, aby se vypěstované plody vyznačovaly nejen vynikající, přirozenou chutí, ale aby byly zároveň bezpečné a skutečně zdraví prospěšné pro každého, kdo je ve finále konzumuje.

100% ORGANICKÉ SUBSTRÁTY BIOBIZZ

Všechny substráty Biobizz patří z hlediska kvality k absolutní špičce na trhu. Teď jde jen o to, jaký nejlépe využijete.

Biobizz a pěstování v zemině

Základní substráty

Biobizz vyrábí celkem 3 organické zeminové substráty a záleží především na preferované míře předhnojení:

  • All Mix je perfektně vybalancovaným a snadno použitelným, silně předhnojeným půdním mixem, který se prodává v 50litrovém i menším, 20litrovém balení.
    • Nejlepší na tomto substrátu je, že díky svému složení vytvoří vašim rostlinám optimální růstové prostředí prakticky za vás. Méně zkušení pěstitelé na něj doslova nedají dopustit, protože jim tak na začátku pěstebního cyklu, kdy jsou mladé rostlinky ještě velmi citlivé na výživu, odpadá spousta starostí.
    • Silně předhnojený pěstební substrát All Mix sestává z rašeliníku (20 %), zahradní rašeliny (35 %), žížalího trusu (10 %), originál Premixu (5 %) a 30% příměs perlitu zajišťuje dostatečné provzdušnění substrátu.
    • Pokud chcete skvělé výsledky a snadné použití při pěstování v květináči - All Mix je skvělou volbou.
    • Namísto minerálních solí, jako je hořčík nebo sírany coby látky obsažené v syntetických hnojivech, obsahuje All Mix pouze přírodní prvky, které charakterizuje schopnost autoregulace ve smyslu udržování pH substrátu ve správném rozmezí.
  • Light Mix je mírně předhnojený pěstební substrát, který preferují spíše zkušenější uživatelé, kteří již nepotřebují, aby živiny obsažené v substrátu vystačily jejich rostlinám po několik týdnů a z hlediska aplikace hnojiv namísto toho upřednostňují větší, časnější kontrolu. Opět je k dostání jak v klasické, 50 litrové variantě, tak v menším, 20litrovém pytli.
    • Živiny obsažené v Light Mixu slouží k tomu, aby na začátku pěstebního cyklu rychle rozproudily mikroživot, protože voda spolupracuje s půdou a produkuje organické katalyzátory, které vyvíjejí kořenové struktury.
    • Light Mix byl také speciálně namíchán pro zajištění optimálního odvodnění v celém pěstebním prostoru, což je základní vlastnost, pokud používáte automatické zavlažovací systémy!

a_BB_ALLLIGHTKOMPLETMIXY

Přírodní zlepšovače a oživovače půdy

  • Worm Humus je žížalí trus, jenž ve své podstatě představuje vysoce kvalitní organický kompost, obsahující široké spektrum biologicky dostupných živin. Při pěstování ve volné půdě (outdoor) jej groweři používají jako běžné hnojivo. Můžete jej používat také pro vylepšení vlastností substrátu nebo k jeho revitalizaci. Budete velmi mile překvapeni tím, jak na tuto přírodní výživu vaše rostliny zareagují!
  • Pre Mix je biologické hnojivo v prášku - směs stvořená pro přesazování, první pěstování nebo pro opakované použití substrátů. Proč? Spolehlivě zajišťuje bezproblémový vývoj rostlin. To znamená rychlý růst, bujné kvetení i neobyčejnou odolnost vůči škůdcům či nejčastějším houbovým onemocněním rostlin. Premix efektivně kombinuje vlastnosti různých organických hnojiv a v jednom praktickém, všestranném balení obsahuje důležité organické živiny a stopové prvky, nerostnou moučku i přátelské houby.

a_BB_WORMPREMIXKOMPLET

Biobizz a pěstování v kokosu

Coco Mix je 100% organický, lehký a vzdušný kokosový substrát nejvyšší kvality, hojně využívaný v indooru i v outdooru. V porovnání s výše uvedenými půdními mixy neobsahuje žádné živiny, a tak má blíže k inertním pěstebním médiím, používaným v hydroponii. S tím souvisí také schopnost perfektně zadržovat vodu s živinami, které je třeba dodávat rostlinám pěstovaným v tomto substrátu hned od prvního týdne pěstebního cyklu. Coco Mix vyniká také schopností udržovat neutrální pH, přesto však doporučujeme průběžné měření pH nepodceňovat.

a_BB_KOKOSabstract

100% VEGAN HNOJIVA BIOBIZZ

Biobizz je bezpochyby značkou, která dokazuje, že ekologie a fantastická úroda mohou jít bez problému ruku v ruce. Ať už se v rámci výživy rostlin budeme bavit o základních hnojivech, anebo specifických výživových doplňcích, společným znakem všech produktů bude jejich univerzální využití pro potřeby kultivace rostlin v growboxu i na zahradě nebo na poli. Hnojiva Biobizz využijete při pěstování bylinek, ovoce nebo zeleniny v zemině i v kokosu, ale i v inertních pěstebních médiích (rockwool ad.). Základní a doplňková hnojiva BioBizz si rozumí také se samozavlažovacími a hydroponickými systémy.

Díky čistě organickému složení všech produktů pro výživu se krásné úrody spíše dočkají i úplní začátečníci, kteří se nemusí obávat poškození rostlin v důsledku přehnojení, což je jedna z nejběžnějších začátečnických chyb. Na každý pád jsou tady ale podrobné dávkovací tabulky i s přehledným rozpisem dávkování každého hnojiva. S těmi už máte v kombinaci s neobyčejnou kvalitou všech produktů BioBizz vysněnou úrodu v bio kvalitě doslova na dosah!

Základní výživa pro růst a květ

  • Biobizz Bio Grow: Přírodní hnojivo pro působivý růst ve všech vývojových fázích rostliny na bázi organického extraktu z holandské cukrové řepy, který je známý také pod označením vináza. Toto tekuté růstové hnojivo můžete tedy i navzdory označení „grow“ aplikovat v průběhu celého pěstebního cyklu, a navíc ve všech typech zeminy. Stačí počkat, než rostlina doroste do výšky alespoň 10 cm a objeví se na ní první listy. Zmíněná vináza vzniká zcela přirozeně fermentací coby vedlejší produkt přeměny cukrové řepy nebo cukrové třtiny na cukr. Škroby, obsažené v cukru, jsou pak ošetřeny enzymy, aby se vytvořila glukóza, která je spolu s dalšími rostlinnými živinami vydatným zdrojem potravy pro půdní mikroby, čímž zvyšuje jejich populaci v půdě. Půda se tak stává produktivnější a tím pádem i úrodnější. Přírodní cukry v kombinaci s draslíkem podporují tzv. mikroživot neboli aktivitu prospěšných bakterií, žijících v substrátu.

a_BB_BIOGROW

  • Biobizz Bio Bloom: Přírodní hnojivo, představující ideální výživu rostlin, od kterých očekáváte tvorbu bujných květů nebo chutných plodů. Že je toto tekuté základní hnojivo určeno pro fázi květu dokazuje i optimální poměr základních živin N-P-K. Kromě dusíku, fosforu a draslíku obsahuje Bio Bloom ještě enzymy a aminokyseliny. Dále byly přidány cenné stopové prvky a fytohormony, které pomáhají vytvořit energicky kvetoucí rostlinu se silným stonkem. Toto hnojivo působí samostatně a lze jej aplikovat od počátku kvetení až do sklizně.

a_BB_BIOBLOOM

Bio Grow i Bio Bloom tvoří dohromady perfektní dvojici základních hnojiv čistě přírodního původu, která se pěstitelům osvědčila při domácím i venkovním pěstování rostlin všeho druhu. Někteří ekologičtí pěstitelé pak nedají dopustit na sílu moře, kterou můžete využít i přímo ve vašem květníku (viz níže)!

  • Biobizz Fish Mix: Přírodní hnojivo na růst v tekuté formě je jedinečnou směsí bio rybí emulze ze Severního moře a extraktu z holandské cukrové řepy v bio kvalitě. Nejenže opět skvěle funguje coby základní výživa rostlin pěstovaných v zemině, ale stimuluje také produkci mikroorganismů a užitečných bakterií v substrátech na bázi kokosu. V souladu s filozofií a přísnými požadavky na ekologické zemědělství ze strany výrobce není Fish Mix z hlediska výsledného složení extrahován kyselinami ani stabilizován syntetickým konzervantem (BHT - butylovaný hydroxytoluen) – syntetickým konzervantem. Tady je pár dalších důvodů, proč je Fish Mix častou volbou nejednoho bio pěstitele:
    • Lze jej použít na všechny druhy rostlin, a to na počátku růstu i posléze během kvetení až do sklizně.
    • Po několika dnech používání přemění nekvalitní zeminu na výživnou půdu, bohatou na přírodní minerály, po kterých rostliny většinou tolik prahnou.
    • Fish Mix je svým složením ale také dostatečně mírný na to, aby byl použit na mladé rostlinky (klony, řízky) i v raných vývojových fází.
    • Během vegetativní fáze se běžně používá také jako postřik na listy.

a_BB_FISHMIX

Přírodní výživové doplňky Biobizz

Revitalizační přípravek a růstový stimulátor Alg A Mic

100% přírodní způsob, jak rostliny zbavit stresu! Možná to může znít trochu legračně nebo překvapivě, ale stres výrazně škodí i rostlinám. Pojednává o tom mimo jiné samostatný článek na téma Abiotické stresy rostlin. V návaznosti na tuto informaci už vás jistě nepřekvapí, že šťastné, spokojené rostliny produkují i větší květy a plody.

Ať už se tedy vaše rostliny musely vypořádat s přesazením, přehnojením nebo naopak výživovým deficitem (viz samostatný článek: Projevy nedostatku důležitých živin), teplotními výkyvy a případně nějakou tou chorobou, Alg A Mic jim podstatně pomůže! Obsahuje totiž 100% organický koncentrát mořských řas, extrahovaný lisováním za studena. A mořské řasy se pro účely výživy rostlin sklízely už před více než 5000 lety!

Kořenový stimulátor Root Juice

První krok k úžasné sklizni! V zemině, kokosu, ale také používáte-li hydroponický systém, anebo aeroponický systém. Dlouhodobě se jedná o jeden z nejoblíbenějších a nejlepších přírodních kořenových boosterů na trhu, který kombinuje mořské řasy s prémiovou huminovou kyselinou.

Pokud se chcete nejprve dozvědět něco o kořenových stimulátorech obecně, připravili jsme pro vás na toto téma samostatný článek: Kořenový stimulátor - k čemu to je?

Květový stimulátor Top Max

 Dolaďte všechny tóny chutí a vůní na hranici dokonalosti! Biobizz nabízí pěstitelům trojici důvodů, proč si vybrat doplňkové hnojivo Topmax jakožto přísadu pro luxusní květy a plody:

  • Obsahuje složky, které maximalizují konečnou velikost a hmotnost květenství. Nejvýznamnější roli zde sehrávají fulvové a huminové kyseliny.
  • Zlepšuje rostlinný metabolismus a absorpci důležitých živin během květové fáze.
  • Zkušenosti jasně ukazují, že plodiny vypěstované za pomoci tohoto přírodního květového boosteru, jsou šťavnatější uvnitř a vynikají jemnou chutí.

100% organický metabolický stimulátor Bio Heaven

Vaše rostliny zažijí pravou nirvánu a úroda podle toho bude vypadat! Na čem se naše smělé tvrzení zakládá?

  • Tento univerzální bio booster neobsahuje žádné živiny, a také proto se s další výživou od značky Biobizz perfektně doplňuje.
  • Obsahuje pouze pečlivě vybrané biologické stimulanty, zejména aminokyseliny – základní stavební kameny bílkovin a enzymy, které jsou nezbytné pro správnou funkci metabolismu a stavbu rostlin.
  • Speciálně vytvořený energetický booster Bio Heaven funguje také jako silný antioxidant. To znamená, že zbavuje rostlinu škodlivých toxinů.
  • Mikroorganismy žijící v půdě vřele vítají kyselinu uhličitou, které je právě organický booster Bio Heaven vynikajícím zdrojem.
  • Bio Heaven také obnovuje produkci chlorofylu.
  • Biobizz Bio Heaven můžete přidávat do zálivky během fáze růstu i květu, ale stejně tak jej lze aplikovat také ve formě postřiku na listy.
  • „Nebeský booster“ pro vaše rostliny můžete hned od prvního týdne pěstebního cyklu využít v pěstebním stanu i při pěstování rostlin venku. Je opravdu univerzální, a tudíž vhodný také pro různé hydroponické systémy nebo třeba samozavlažovací květináče.

100% bio aktivátor Acti Vera

Je známo, že Aloe Vera působí blahodárně na lidskou pokožku. A tak si ve vývojovém centru Biobizz řekli, proč jeho účinky v duchu filozofie „rostliny pro rostliny“ nevyzkoušet také na pěstovaných rostlinách? Výsledkem je tento dokonale univerzální biologický přípravek pro podporu rostlin s výtažkem z Aloe Vera, vhodný pro všechny pěstební metody, který se pro vaše rostliny stane v každém případě pořádnou vzpruhou, ať už pěstujete bylinky, ovoce nebo zeleninu. Jak se jeho působení na rostliny všeho druhu projevuje?

  • Štěpí cukry a urychluje látkovou přeměnu (metabolismus) rostlin.
  • Podporuje přirozené biochemické procesy v rostlině.
  • Zlepšuje absorpci důležitých živin.
  • Posiluje imunitní systém rostlin, které jsou tím pádem mnohem odolnější vůči nejrůznějším škůdcům či chorobám včetně plísní.
  • Sečteno a podtrženo, rostliny jsou při použití přípravku Acti Vera silnější a zdravější, a to jak uvnitř, tak i na povrchu.

a_BB_řadaproduktusokrajem

Doplňkové hnojivo na bázi vápníku a hořčíku Biobizz Calmag

Jakou vodou zaléváte své rostliny? Deionizovanou vodou z reverzní osmózy (RO), anebo vodou z vodovodu, u které nelze spoléhat na to, že bude obsahovat správně vyváženou koncentraci důležitých minerálů? Vápník a hořčík jsou základními prvky pro správný růst a kvetení rostlin, protože hrají klíčovou roli při produkci buněk a fotosyntéze. Proto také v sortimentu téměř každého výrobce najdeme často přehlížené, a přitom velmi často potřebné přípravky typu CAL-MAG. Existují dva hlavní důvody, proč si spousta profesionálních i domácích pěstitelů volí právě Biobizz Calmag:

  • 100% organické a certifikované řešení deficitu vápníku nebo hořčíku.
  • Přírodní ingredience tvoří dohromady jako celek složení, které zbytečně nenaruší nebo nezmění nastavený režim výživy rostlin.

Bio ochrana proti škůdcům i změnám teplot Leaf Coat

Zapomeňte na pesticidy! Ušetříte peníze i přírodu. 100% organický postřik coby jejich plnohodnotná a ekologicky šetrná alternativa v mnohém posiluje a spolehlivě chrání rostliny proti působení hmyzu nebo plísní. Leaf Coat vašim rostlinám poskytne účinnou ochranu také při nepřízni počasí, ať už je bude sužovat horko nebo naopak chlad:

  • Pokud je vzduch, který rostliny dýchají, příliš vlhký a jeho teplota se vyšplhá nad 28 °C, bezvadně zafunguje ochranný plášť, který Biobizz Leaf Coat vytváří na povrchu listů. Přírodní latexová vrstva pomáhá rostlině volně dýchat a zabraňuje jejímu „pocení“, tedy nadbytečným ztrátám vody v důsledku vysokých teplot.
  • Jakmile teploty naopak klesnou, typicky během zimních měsíců, ochranný film, který Leaf Coat vytváří na povrchu listů rostlin, pomáhá udržovat dostatečnou teplotu listů. 

Originální přípravek pro ochranu rostlin je vyroben z přírodního latexu, který byl původně vyvinut, aby zabraňoval vypařování vody. Na listech rostlin vytváří propustnou, samodegradovatelnou bariéru, umožňující průchod světla a vzduchu. Ochranná vrstva se na listy rostlin aplikuje ve formě postřiku, který na rozdíl od chemických preparátů příjemně voní. Důležitá je také skutečnost, že listy rostliny přípravek nevstřebávají, takže ani nikterak neovlivňuje výslednou chuť plodů. Tento přípravek není třeba ředit vodou, takže je připraven k okamžitému použití pomocí rozprašovače během vegetativní i květové fáze, v pěstebním stanu i na vaší zahradě. Během několika hodin po aplikaci se na listech vytvoří velmi tenká elastická vrstva o tloušťce 1,5 mikronu, jejíž příznivé účinky trvají až dva týdny, dokud se přirozeně nerozloží.

a_BB_LEAFCOAT

 

Komplexní směs prospěšných mikroorganismů pro maximálně efektivní pěstování rostlin v bio kvalitě - nic menšího se neskrývá pod jednoduchým Mikroby / Microbes:

Zcela unikátní aditivum je stvořené tak, aby ryzí sílu přírody soustředilo uvnitř vašeho květináče a pomohlo vám dosáhnout v souladu s přírodou a s ohledem na životní prostředí vskutku mimořádných výnosů. Jako nevýhoda se zprvu může jevit, že nepatří zrovna k nejlevnějším produktům, nicméně v poměru ceny a výkonu patří bezpochyby k tomu nejzajímavějšímu, co je v oblasti výživy rostlin na trhu vůbec k sehnání! Vyplatí se tak každému, kdo chce při zahradničení doma nebo venku dosáhnout co nejlepších výsledků přirozenou cestou. Toto jsou hlavní důvody, proč se vyplatí přidávat Biobizz Microbes k základní výživě této značky:

  • Z hlediska složení se jedná o extra koncentrovanou směs - kompletní konsorcium mikroorganismů (viz ověřovací analýza níže), enzymů a prospěšných hub včetně známé Trichodermy, pozitivně ovlivňující vývoj rostlin v průběhu celého pěstebního cyklu.
  • Microbes zlepšuje tok a příjem základních živin i mikroživin. A lepší absorpce živin znamená mnohem zajímavější konečný výnos. 
  • Dále stimuluje proces klíčení i počátečního růstu semenáčků a napomáhá rostlině posléze také během fáze květu.
  • Prokazatelně zvětšuje povrch kořenů a podporuje rhizosféru - nejbližší okolí kořenů rostlin včetně prospěšných mikroorganismů, které se v něm nacházejí.
  • Některé z obsažených prospěšných mikrobů vynikají schopností stimulovat produkci fytohormonů v čele s gibereliny a kyselinou indol-3-octovou. 
  • BioBizz Microbes můžete využít jak v indooru, tak outdooru. Nezáleží ani na tom, zda své rostliny zaléváte ručně, anebo používáte automatické zavlažovací systémy.
  • Ověřovací analýza mikrobů:
    • Trichoderma harzianum > 10.000.000 UFC/g
    • Bacillus valezensis > 500.000.000 UFC/g
    • Bacillus megaterium >200.000.000 UFC/g
    • Bacillus pumilus > 250.000.000 UFC/g
    • Bacillus licheniformis > 500.000.000 UFC/g

a_BB_MICROBES

Biologické pH regulátory: Biobizz Bio Up (Bio pH+) a BioBizz Bio Down (Bio pH-)

Úprava pH substrátu je nezbytná k tomu, aby byly vaše rostliny schopné absorbovat maximum živin. Jde to ale i bez použití agresivních přípravků s negativním dopadem na půdní mikroživot. Využijte raději organické kyseliny a čistě přírodní složení produktů pro úpravu pH, které se výborně doplňují s dalšími produkty Biobizz. Bezvadně fungují pro jakýkoliv typ rostlin, aniž by si úprava pH substrátu vyžádala poškození prospěšných mikroorganismů!

  • Biobizz Bio Up (Bio pH+) je organický přípravek na bázi huminových kyselin, který lze pro zvýšení hodnoty pH použít s každou zálivkou během fáze růstu i květu, a to ve všech typech substrátů.
  • BioBizz Bio Down (Bio pH-) je organický přípravek pro snížení hodnoty pH v podobě vodného roztoku kyseliny citronové, získávané přirozenou cestou z citrusových plodů.

a_BB_PHKOMPLEET

Náš TIP: Seznamte se s výživou rostlin BIOBIZZ po svém aneb STARTER PACK vs. TRY PACK

  • U každého z předních výrobců vždy poukazujeme na možnost seznámit se v průběhu pěstebního cyklu s nejzajímavějšími produkty pro vysoký výnos prostřednictvím zvýhodněných startovacích sad a nejinak je tomu i tentokrát. Začněte s BioBizz Starters Pack – praktickou sadou pro organické pěstování rostlin, vhodnou pro začátečníky i pokročilé.
  • Další možností je vybrat si pro začátek malou sadu, uzpůsobenou speciálně pro pěstování venku (Biobizz Trypack Outdoor), anebo v pohodlí doma, tedy v pěstebním boxu či místnosti (Biobizz Trypack Indoor).
  • Biobizz jde však ještě dál:
    • Pro každého, kdo se zajímá především o organické stimulátory, připravil zvýhodněnou sadu s názvem Biobizz Trypack Stimulants.
    • Pěstujete nebo začínáte pěstovat hydroponicky? Pak je pro vás „must have“ záležitostí Biobizz Trypack Hydro.

a_BB_STARTERSPACK

Doufáme, že vám tento článek přiblížil atraktivní sortiment značky Biobizz, a že jste načerpali novou inspiraci pro zahradničení či ekologické zemědělství. A pokud se nás chcete na cokoliv zeptat, jsme tady pro vás na známé e-mailové adrese info@higarden.cz. Těšíme se na vaše dotazy!

Dále doporučujeme tyto produkty:

Co si přečíst dál: